SATSER MOT OL: Ingrid Egner (28) tok en knepen seier i Kina. Foto: Per-Kristian Eriksen / SCANPIX
SATSER MOT OL: Ingrid Egner (28) tok en knepen seier i Kina. Foto: Per-Kristian Eriksen / SCANPIXVis mer

Ingrid vant mot kinesisk favoritt

Etter omkamp hos dommerne.

Ingrid Egner holdt hodet kaldt, bokset glimrende og seiret over den kinesiske hjemmefavoritten Liu Chang i den store internasjonale bokseturneringen i dag.

Men det skjedde først etter omkamp hos dommerne. Det sto 12-12 i poeng etter at de fire rundene var bokset. Dommerne hadde trykket 60 ganger hver på begge bokserne, noe som gjorde at det ikke var mulig å kåre en vinner i kampen, som gikk i 60 kiloklassen.

De fem dommerne må da trykke ytterligere en gang for at kampen skal få en vinner, og tre av dommerne ga seieren til Egner.

Jevnt - Den kinesiske jenta ville trekke ned tempoet, men Egner tillot henne ikke det. Kampen var jevn, og det sto 1-1 etter den første runden. I annen runde tok Ingrid imot noen unødvendige treffere, noe som gjorde at Chang ledet 5-3 etter to runder, men Egner utlignet i den tredje runden, og plutselig var det 8-8.

- I fjerde og siste runde holdt Chang avstand og bokse eksplosivt i første halvdel av runden, men Ingrid kom sterkt tilbake og avsluttet best. Det sto 12-12 og så begynte dramatikken som endte godt for oss, slo trener og sekundant Martin Kitel fast etter kampen.

Han sa også at det var en populær seier selv for kineserne, for Ingrid Egner med sitt blonde hår og karismatiske utstråling er blitt et populært innslag i bybildet i den lille kinesiske byen, der det ikke er vanlig å se utlendinger.

Ny tøff kamp venter I semifinale på torsdag møter Egner, Mavzuna Tsjorieva fra Tadsjikistan som gikk til semifinalen etter seier over en koreansk bokser.

Tsjorieva har en 5.-plass fra Asia-mesterskapet 2010.

Det store målet for Ingrid Egner er OL i London neste år, der kvinneboksing er på programmet for aller første gang.

(NTB)