Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingvild (19) slo knockout på Johaug

Og gikk raskere enn Kuitunen.

AKTUELL FOR OL: Stortalentet Ingvild Flugstad Østberg er en aktuell kandidat til det norske stafettlaget i Vancouver, bekrefter sportssjef Åge Skinstad.  

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
AKTUELL FOR OL: Stortalentet Ingvild Flugstad Østberg er en aktuell kandidat til det norske stafettlaget i Vancouver, bekrefter sportssjef Åge Skinstad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

||| BEITOSTØLEN (Dagbladet): Med fire gull i junior-VM i februar viste Ingvild Flugstad Østberg at hun har alle forutsetninger for å bli en kommende storløper.  

I verdenscupstafetten på Beitostølen i dag viste 19-åringen at hun har alvorlige hensikter — kanskje allerede i Vancouver om drøye 80 dager.

Østberg gikk annenetappen for det norske andrelaget, og gikk dem opp fra 7. plass til 3. plass. Samtidig tok hun inn halvannet sekund på Virpi Kuitunen og knuste Therese Johaug på det norske førstelaget med 27 sekunder.  

- Ingvild gikk lett fra Therese i lett terreng, konstaterer sportssjef Åge Skinstad.  

I morgen kan hun bli tatt ut til Kuusamo, og Skinstad ser ikke bort fra at Østberg blander seg inn i stafettdiskusjonen i OL.  

- Ingvild er aktuell for OL, selv om hun er junior. Vi tar ut de beste uansett.  

- Hva tenker du om at hun gikk en raskere andreetappe enn Kuitunen?  

- Hun var nok litt heldig som fikk gå ut sammen med Olga Rotsjeva. Hun var nok sur over å bli plassert på det russiske andrelaget, og ville nok vise at det var feil uttak, sier Skinstad til Dagbladet.  

Kalla-oppvisning

Det ble til slutt et oppgjør mellom Norge, Sverige og Finland om stafettseieren, og Marit Bjørgen ble sendt ut som ankerkvinne samtidig med Charlotte Kalla, med snaue fire sekunder å hente inn på Aino Kaisa Saarinen.  

Den finske jenta ble hentet inn ganske raskt, men i en motbakke satte Kalla inn et lite støt og stakk fra de to andre ganske uanstrengt.

- Marit gikk veldig bra i starten. Men dette var det fjerde rennet hennes på åtte dager, og hun har trent mye i tillegg. Så hun hadde ikke trøkk på toppen av langbakken. Pulsen hennes lå nærmere 95 prosent av maks, sier Skinstad.  

Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud ble framhevet som de to største lyspunktene på det norske laget, Bjørgen fikk godkjent pluss, mens Johaugs andreetappe ble  betegnet som rufsete.  

GIKK LETT FRA BJØRGEN: Charlotte Kalla tapte med 30 sekunder mot Marit Bjørgen på lørdag. I dag var den svenske jenta klart sterkest. 
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
GIKK LETT FRA BJØRGEN: Charlotte Kalla tapte med 30 sekunder mot Marit Bjørgen på lørdag. I dag var den svenske jenta klart sterkest. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

Steira mener det er greit å være i angrepsposisjon til Vancouver.  

- Vi har kommet til mesterskap tidligere og vunnet alt av stafetter, og forventningene har vært store. Nå er vi i angrepsposisjon, mener hun.  

- Trodde du Marit skulle avgjøre det på sisteetappen?
 

- Jeg håpet det, men hun har gått mange tøffe løp her, sier Steira.  

- Gamle takter over dette

Bjørgen selv følte hun var litt tilbake til gamle synder på sin ankeretappe.  

- Det var litt gamle takter over dette. Jeg kavet og stresset, mens Kalla fløt godt oppå snøen, forklarer hun.  

Hun banket samme Kalla med 30 sekunder på lørdagens 10-kilometer, og legger ikke så stor vekt på at hun ikke hadde noe å svare med da den svenske jenta gled fra i motbakken.  

- Kalla var god i dag, all honnør til henne, sier Bjørgen.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media