Ingvild Flugstad Østberg

Ingvild Flugstad Østberg om VM-nedturen og tanken om å legge opp: - De dagene der kunne alt dra til helvete

Har vurdert å legge opp to ganger i år. 

BLANDEDE FØLELSER: Ingvild Flugstad Østberg har vurdert å legge opp to ganger i år. På tross av det ble hun nummer tre sammenlagt i verdenscupen og fikk med seg tre individuelle verdenscupseire denne sesongen. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
BLANDEDE FØLELSER: Ingvild Flugstad Østberg har vurdert å legge opp to ganger i år. På tross av det ble hun nummer tre sammenlagt i verdenscupen og fikk med seg tre individuelle verdenscupseire denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er mer enn ni år siden Ingvild Flugstad Østberg debuterte i verdenscupen med en 31. plass på sprinten i Drammen.

Derfra og fram til nå har karrieren vært en sammenhengende opptur. Ikke fordi Østberg har dominert alle renn og raket inn premiepenger og pallplasser i årene etterpå, men fordi hun år for år har blitt en bedre skiløper.

I fjor ble hun nummer to sammenlagt i verdenscupen, 184 poeng bak Therese Johaug.

- Jeg er forberedt på at jeg også kommer til å møte motgang, sa Østberg til Dagbladet etter den sesongen, men framgangen fortsatte i år.

VM-nedturen

Lenge så det ut til at det var Østberg og Heidi Weng som skulle kjempe om den totale verdenscupseieren denne sesongen, men så kom den.

Smellen. Den hun hadde forberedt seg på. Smellen som endte med vraking fra stafettlaget i VM og vraking av seg selv til tremila i samme mesterskap.

- Ja, hva skal jeg si? VM ble en nedtur og sånn sett en smell, men jeg mener jo at det går an å gå på verre smeller enn det. Jeg har gått fort igjen etterpå, og gikk fort før VM også, så jeg ser ikke på det som at jeg nå går inn i en toårsperiode hvor det går dårlig. Jeg tror jo at jeg må være forberedt på verre smeller også, men det er klart, det var jo ikke et sånt VM jeg hadde håpet på, sa Østberg da Dagbladet snakket med henne på løperhotellet i Quebec dagen før verdenscupavslutningen begynte i Canada.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer