Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingvild Flugstad Østberg reddet Norges ære med pallplass

Eirik Brandsdal best herre på 4. plass.

 PALLEN:  Ingvild Flugstad Østberg ble beste norske sprinter med sin tredjeplass i fristil i Nove Mesto. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PALLEN: Ingvild Flugstad Østberg ble beste norske sprinter med sin tredjeplass i fristil i Nove Mesto. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg ble beste norske sprinter med sin tredjeplass i fristil i Nove Mesto.

I damefinalen var det ingen som kunne gjøre noe med amerikanske Kikkan Randall, som viste veldig god OL-form. På oppløpet kjempet Ingvild Flugstad Østberg seg til en pallplass, bak sveitsiske Laurien van der Graaf på andreplass.

- Det føles bra å gå igjen. Det har vært vanskelig å se på Tour de Ski på TV, men det betalte seg i dag, sier Kikkan Randall etter seieren i Tsjekkia.

Bransdal på fjerde Eirik Brandsdal ble beste norske herresprinter med sin fjerdeplass. Herrefinalen ble vunnet av russiske Sergei Ustiugov. Federico Pellegrino tok andreplassen og Alexei Petukhov.

Ola Vigen Hattestad hadde press på seg til å bevise at han fortjener en OL-plass, siden det mest sannsynlig blir tre spesialsprintere som får billett til Sotsji.

Anders Gløersen og Eirik Brandsdal har allerede verdenscupseire i år.

Men i semifinalen var det stopp for Ola Vigen Hattestad, som fikk startet ødelagt med stav-brekk. Også Finn Hågen Krogh røk ut i seimfinalen, Anders Gløersen og Vegard Bjerkrheim Nilsen takket for seg i kvartfinalen.

Tomas Northug og Pål Golberg røk ut allerede i prologen.

Kvinnefall i prologen I semifinalen var det over og ut for Khatrine Roelsted Harsem og Celine-Brun Lie, mens Ingvild Flugstad Østberg gikk til finalen på tid.

På damesiden var det stort kvinnefall allerede i prologen, og verken Maiken Caspersen Falla, Maria Nysted Grønvoll, Kari Vikhagen Gjeitnes, Mari Eide eller Barbro Kvåle greide å ta seg videre.

 BESTE HERRE:  Eirik Brandsdal ble beste norske herresprinter på fjerdeplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BESTE HERRE: Eirik Brandsdal ble beste norske herresprinter på fjerdeplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer