«Ingvild, nå er du for tynn»

Ingvild Flugstad Østberg åpner opp om praten hun hadde med Therese Johaug.

GODE VENNER: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GODE VENNER: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hun var en av dem som tydelig sa: «Ingvild, nå er du for tynn. Slik du er nå, er du ikke verdens beste skiløper. Du må spise bedre og mer».

Ordene tilhører Ingvild Flugstad Østberg, som gjester NRK-programmet Lindmo som sendes førstkommende fredag.

Flugstad Østberg åpner opp om tiden da hun fikk startnekt fordi hun ikke oppfylte kravene til den obligatoriske helseattesten.

Det var Therese Johaug som sa ifra til lagvenninna at hun var for tynn. Det skjedde på en joggetur i fjor vår.

- Vi kjenner hverandre godt. Hun vet hun kan si hva som helst til meg, selv om det sårer og jeg gråter, sier Østberg til Lindmo.

Johaug hadde selv nylig avsluttet sin egen skikarriere da hun kom med budskapet til Flugstad Østberg, som hadde slitt siden hun vant Tour de Ski i 2018/19-sesongen.

- Jeg satte veldig høye krav til meg selv. Det gjør jeg fortsatt. Det er en bra ting for å bli verdens beste skiløper. Men det kan også være det som gjør at jeg bryter meg ned heller enn å bygge meg opp. Det jaget gjorde at det gikk feil vei, sier Østberg til Lindmo.

Hun innrømmer at hun trente bra nok, men at hun ikke spiste nok. Det endte med at hun fikk startnekt sesongen etter.

- Jeg skulle ønske at jeg hadde klart å snu det så fort som mulig og kommet tilbake enda tidligere. Men det har vist seg å være vanskeligere enn som så for min del. Man måtte gå noen runder med meg selv og innse alvoret. I perioder har jeg ikke vært flink nok, sa hun til Dagbladet mai 2021.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Therese Johaug, uten hell.

Langrennsløper Ingvild Flugstad Østberg åpner opp om hvordan det er å være tilbake i verdenscup-sirkuset. Reporter: Thomas Haarstad. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

Forrige sesong fikk Flugstad Østberg et spesialopplegg rettet inn mot OL i Beijing.

Da 31-åringen sto på startstreken i Ruka 27. november 2021, hadde hun ikke konkurrert på 636 dager. 2. juledag det året fikk hun et nytt tilbakefall og måtte ha en ny pause fra konkurranser.

- Dette var en utrolig tøff beskjed å få. Jeg har lagt ned ekstremt mye jobb, gjort mitt beste, følt meg bra og storkost meg med å være med på skirenn igjen. Drømmer er knust, men jeg kan ikke gjøre annet enn å se framover, sa hun den gang.

Flugstad Østberg gjorde deretter noen grep og har konkurrert igjen denne sesongen. Det kan du lese mer om her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer