Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingvild Snildal satte norsk rekord

Til semifinale på 100 meter butterfly.

Ingvild Snildal satte norsk rekord i forsøket på 100 meter butterfly i svømme-EM i dag. Hun sikret seg også en plass i semifinalen.

Den nye norske rekorden lyder på 59,91 sekunder.

Hun satte sin andre norske rekord på tre dager i mesterskapet i Nederland. Onsdag svømte hun inn til rekord på 100 meter rygg. Hun kvalifiserte seg også til semifinale på den distansen, men fikk ikke full klaff og kom seg ikke videre til finale.

Robin Dale Oen, lillebroren til Alexander, svømte inn til 50,44 i forsøket på 100 meter fri fredag. Det er to tideler fra den norske rekorden. Han svømte godt, men var likevel tre tideler for sent i mål til å gå videre til semifinalene.

Sara Nordenstam og Katharina Stiberg var med i forsøkene på 200 meter bryst. De endte på 23.- og 24.-plass og klarte ikke å ta seg videre i mesterskapet.

Alexander Dale Oen som imponerte med en flott ny norsk rekord og nest beste tid i semifinalene på 200 meter bryst torsdag, svømmer finale i kveld.

(NTB)

REKORD: Ingvild Snildal smiler fornøyd etter norsk rekord og plass i EM-semifinalen. Foto: Reuters/Scanpix
REKORD: Ingvild Snildal smiler fornøyd etter norsk rekord og plass i EM-semifinalen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media