Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball:

Ingvild Stensland legger opp

Fikk 115 landskamper.

SLUTTER: Ingvild Stensland (35) har bestemt seg for å avslutte fotballkarrieren, etter mange år som en av Norges beste kvinnelige spillere.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">FOTO: INGAR STORFJELL&nbsp;</span>
SLUTTER: Ingvild Stensland (35) har bestemt seg for å avslutte fotballkarrieren, etter mange år som en av Norges beste kvinnelige spillere.  FOTO: INGAR STORFJELL  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingvild Stensland (35) har bestemt seg for å avslutte fotballkarrieren, etter mange år som en av Norges beste kvinnelige spillere.

Det var midtbaneveteranens klubb Stabæk som fredag offentliggjorde nyheten, og hun bekreftet den selv på Twitter.

– Da legger jeg skoene på hylla. Hvilken reise det har vært! Takk alle som har vært en del av den, meldte hun.

Stensland har vunnet mesterligaen med Lyon og spilt to EM-finaler med landslaget (2005 og 2013). Hun spilte 115 landskamper, mange av dem som lagkaptein.

I sin begivenhetsrike karriere spilte hun for Donn, Athene Moss, Kolbotn, Göteborg, Lyon og Stabæk.

Tiden inne

– Det er trist å gi slipp, for jeg føler jeg gir slipp på identiteten min. Jeg har jo vært Fotball-Ingvild siden jeg var fem år. Men tiden er inne nå, og når avgjørelsen er tatt føles det riktig, sier hun til Lyngdals Avis.

Hun takker moderklubben Lyngdal for å ha bidratt til å gjøre henne god.

– At jeg fikk spille med gutta fram til jeg var 16 år var nok en stor forutsetning for utviklingen min, sier hun til lokalavisen.

Fra tiden på landslaget trekker hun fram Bjarne Berntsen, som var landslagssjef fra 2005 til 2009.

– Han bestemte seg tidlig for at jeg måtte ta tak og bli en ledertype. Det var da han kom inn at jeg fikk mitt store gjennombrudd, sier hun.

Trening

Stensland kom tilbake fra en korsbåndskade som kostet henne deltakelse i fjorårets VM i Canada. Hun var tilbake til OL-kvalifiseringen i mars, men Norge kom ikke til Rio, og hun fikk ikke et siste sluttspill.

Nå ser hun fram til å slippe fotballtrening to dager om dagen, men trening vil fortsatt ha en sentral rolle i livet hennes.

– Jeg jobber som fysisk trener på et medisinsk senter og har startet et nytt studio med Bertine Zetlitz, der vi hadde offisiell åpning i går. Det ble en fin overgang, sier hun til Lyngdals Avis.

PS. Stabæk meldte fredag at ytterligere to av lagets spillere legger opp. Det gjelder Ida Elise Enget og Line Hauge.

(NTB)

FRA NEW YORK: Programleder Joachim Baardsen er for tida i USA for å dekke sjakk. Men det stopper ham ikke fra å komme med ukas Gameweek-tips! Video: Hans Arne Vedlog, Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!