Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingvild til verdenscupfinale

Med norsk rekord på 100 m butterfly.

REKORDER I ROMA: Ingvild Snildal svømte inn til norsk og nordisk rekord på 50 meter rygg i VM i Roma tidligere i høst. Foto: Maja Suslin / SCANPIX
REKORDER I ROMA: Ingvild Snildal svømte inn til norsk og nordisk rekord på 50 meter rygg i VM i Roma tidligere i høst. Foto: Maja Suslin / SCANPIX Vis mer

|||

Ingvild Snildal er klar for finalen på 100 meter butterfly i verdenscupen i kortbanesvømming i Stockholm i kveld.

Hun svømte inn til 56,73 og hadde nest best tid i forsøket. Det var også norsk rekord med hele 2,08 sekunder.

Ingen andre norske klarte å ta seg til en finaleplass, men det ble satt ytterligere tre norske rekorder tirsdag.

Katharina Stiberg noterte 1.07,03 på 100 meter bryst. Det var norsk rekord med et halvt sekund. Hun endte på 10.-plass og måtte ha svømt en tidel raskere for å ha nådd finalen.

Sverre Næss satte ny norsk juniorrekord på 100 meter fri med 49,11. Det var 96 hundredeler under den gamle rekorden til Thomas Ole Fadnes.

Deretter satte Sander Smørdal norsk seniorrekord på distansen med 48,40. Den gamle rekorden på 48,95 ble satt av Jarl Inge Moberg helt tilbake i 1990.

Cecilie Waage Johannessen, Gard Kvale, Sara Nordenstam og Henriette Brekke var også i aksjon i dag uten at det ble norske rekorder på dem denne gangen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media