Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingvill Måkestad Bovim om svensk doping-avsløring: - Det var en sjokkerende beskjed å få

Konkurrent testet positivt.

KONKURRENTER:  Ingvill Måkestad Bovim (nr. 7) har konkurrert mot Abeba Aregawi (foran t.h.). Hun omtaler det som en sjokkerende beskjed at konkurrenten har testet postivt.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KONKURRENTER: Ingvill Måkestad Bovim (nr. 7) har konkurrert mot Abeba Aregawi (foran t.h.). Hun omtaler det som en sjokkerende beskjed at konkurrenten har testet postivt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den svenske mellomdistanseløperen Abeba Aregawi (25) har levert en positiv dopingprøve. Det bekrefter Det svenske friidrettsforbundet.

Ingvill Måkestad Bovim, en av Norges beste mellomdistanseløpere de siste åra, er overrasket:

- Det var en sjokkerende beskjed å få. Jeg leste tidligere i dag en artikkel om at flere har testet positivt etter at de endelig har hatt antidoping-tester i Etiopia. Da er vel hun en av dem, sier Måkestad Bovim til Dagbladet i kveld.

- Hva tenker du om at en konkurrent har testet positivt rett før et OL?

- Jeg håper bare at alle som doper seg blir tatt og helst først OL og EM. Det er ekstremt synd at idrettsutøvere blir frarøvet å stå på pallen i mesterskap fordi noen jukser, sier det norske OL-håpet.

Bovim og Aregawi løp blant annet EM-finale sammen i 2014. Aregawi tok sølv med tida 4.05.08. Bovim ble nummer 9 med 4.08,85.

Skuffende Aregawi er født i Etiopia før hun ble svensk statsborger. Hun vant VM-gull på 1500 meter under VM i friidrett i 2013.

Det var samme år som hun skiftet statsborgerskap.

- Det er ekstremt skuffende at vi må komme med denne beskjeden, sier generalsekretær Stefan Olsson i det svenske friidrettsforbundet i en pressemelding.

Venter på svar 25-åringen var også et av Sveriges store medaljehåp i Rio-OL som starter om under et halvt år.

Den positive dopingprøva skal ha blitt gjort i starten av 2016 i Addis Adeba (Etiopias hovedstad).

Ifølge Aftonbladet er nå Aregawi utestengt inntil en B-prøve er klar. Det er ikke kjent hvilket stoff hun er tatt for, skriver svensk presse.

- Vi tar total avstand fra alle former for juks, doping og ulovlige medikamenter. Vi har nulltoleranse for dette og det er uakseptabelt, sier generalsekretær Olsson.