Iniesta danket ut Pirlo som EMs beste

Ti spanjoler i drømmetroppen Uefa har plukket ut.

BEST AV DE BESTE: Før finalen mente de fleste at Andrea Pirlo og Andres Iniesta kjempet om utmerkelsen som EMs beste spiller. I den siste kampen var den lille spanjolen klart best - og dermed ble han også kåret til turneringens beste. Foto:     REUTERS/Kai Pfaffenbach
BEST AV DE BESTE: Før finalen mente de fleste at Andrea Pirlo og Andres Iniesta kjempet om utmerkelsen som EMs beste spiller. I den siste kampen var den lille spanjolen klart best - og dermed ble han også kåret til turneringens beste. Foto: REUTERS/Kai PfaffenbachVis mer

(Dagbladet): I Barcelona er det stort sett Lionel Messi som stikker av med alle de inidividuelle utmerkelsene.

For spillere som Andres Iniesta og Xavi er dermed det spanske landslaget en anledning til å tre ut av skyggen til den argentinske trollmannen - en sjanse de har grepet til fulle.

Etter EM-triumfen for fire år siden ble Xavi kåret til turneringens beste spiller, og etter gårsdagens finaleseier mot Italia er det Iniestas tur til å stikke av med bestemannsprisen.

Etter semifinalene var Andrea Pirlo den kanskje heteste kandidaten, men Iniestas gnistrende finaleinnsats sørget for å vippe kåringen i hans favør. 28-åringen var arkitekten bak det spanske ledermålet da han spilte fri Cesc Fabregas med en genial pasning mellom back og stopper, og i resten av kampen hadde han og Barca-kompis Xavi nærmest en intern duell om å bli kampens store spiller.

Iniesta vant både den og prisen som EMs beste spiller. I løpet av mesterskapet fikk han bestemannsprisen i hele tre kamper.

- Valget av Iniesta sender et budskap om kreativitet og ydmykhet, sier Uefas tekniske direktør Andy Roxburgh.

I intervjuene etter kampen var den lille midtbanespilleren mest opptatt av å framheve laget - og det faktum at Spania nå har vunnet tre mesterskap på rad.

- Denne prestasjonen er unik og magisk. Det er noe som ikke lar seg kopiere. Vi har ikke helt innsett hvor stort dette er. Spansk fotball opplever en storhetstid. Som fotballag er vi veldig komplette, og det må vi være stolte av, sier han.

Uefa har også satt sammen en 23-mannstropp med spillerne de mener har vært best i Polen og Ukraina. Ti spanjoler er funnet verdig en plass:

Keepere: Iker Casillas, Gianluigo Buffon, Manuel Neuer

Forsvar: Gerard Pique, Fabio Coentrao, Philipp Lahm, Pepe, Sergio Ramos, Jordi Alba

Midtbane: Daniele De Rossi, Steven Gerrard, Xavi, Andres Iniesta, Sami Khedira, Sergio Busquets, Mesut Özil, Andrea Pirlo, Xabi Alonso.

Angrep: Mario Balotelli, Cesc Fabregas, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, David Silva.