Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andres Iniesta Kina-aktuell

Iniesta i tårer etter cupgullet. Offentliggjør framtida om noen dager

Andres Iniesta kan ha spilt sin siste finale for Barcelona da Sevilla ble slått 5-0 i lørdagens cupfinale. Kommende uke avslører han framtidsplanene.

STERKT ØYEBLIKK: Andres Iniesta tørket synlig noen tårer etter cupgullet med Barcelona ble sikret lørdag. Foto: REUTERS/Juan Medina
STERKT ØYEBLIKK: Andres Iniesta tørket synlig noen tårer etter cupgullet med Barcelona ble sikret lørdag. Foto: REUTERS/Juan Medina Vis mer

33-åringen var rød i øynene da han gikk av banen til stående applaus rett før slutt i en kamp der han selv scoret det fjerde målet. Etterpå løftet han som kaptein cuptrofeet og snakket om at det var en «dag full av følelser».

- I uken som kommer offentliggjør jeg min beslutning om framtiden, men dager som denne vil alltid leve i minnet, sa han etterpå.

Han ble spurt om det var hans siste finale som Barcelona-spiller.

- Det er mulig. Om noen dager forteller jeg har jeg har bestemt, men ikke i dag. Dette er en veldig spesiell dag, full av følelser, sa Inista.

Kina neste?

33-åringen har vært knyttet til kinesiske Chongqing Dangdai Lifan. Klubbens hovedsponsor sa lørdag til nyhetsbyrået Xinhua at han er «sikker» på at klubben vil sikre seg Iniesta.

For over en måned siden varslet Iniesta at han vurderte tilbud fra Kina og lovet å ta en avgjørelse innen utgangen av april. Han akter å holde ord.

- Det begynner å bli klart, og dere får vite det snart, sa han.

Iniesta var spilleren alle snakket om etter kampen. Selv Lionel Messi, som scoret ett mål og la opp til to, havnet i skyggen.

Trenerskryt

- I dag spilte han på så høyt nivå at det virket som han var 25 år gammel. Det blir vanskelig å finne noen som kan erstatte ham, sa Sevilla-trener Vincenzo Montella.

- Da jeg var spiller ville jeg ha gitt min høyre arm for å kunne gjøre tingene han og Messi gjør. Det er flaks at vi har ham, sa Barcelona-trener Ernesto Valverde.

Iniesta vant Copa del Rey for sjette gang. Han har tre mesterligatitler, to EM-titler og en VM-tittel. Neste helg blir han trolig seriemester for niende gang.

- Dette var en stor kveld på alle måter, både kollektivt og personlig. Vi skal prøve å sikre serietittelen også, så vi kan avslutte sesongen med en god smak i munnen, sa Iniesta.

- Alle vil gråte

Lagkamerat Jordi Alba uttalte seg som om avgjørelsen om å reise allerede er tatt.

- Det har vært og er en glede å dele garderobe med ham. Han er nummer en både i sin posisjon og som person, sa Alba.

- Avgjørelsen han tar må respekteres, for det fortjener han. Men dagen Iniesta drar kommer vi alle til å gråte. Vi kommer til å savne ham.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media