PÅ VEI: Andres Iniesta kan spille om han trengs, men mye tyder på at Vicente del Bosque vil velge å spare ham i Spanias første VM-kamp mot Sveits i ettermiddag.Foto: SCANPIX/REUTERS/Marcelo del Pozo
PÅ VEI: Andres Iniesta kan spille om han trengs, men mye tyder på at Vicente del Bosque vil velge å spare ham i Spanias første VM-kamp mot Sveits i ettermiddag.Foto: SCANPIX/REUTERS/Marcelo del PozoVis mer

Iniesta klar til kamp mot Sveits

- Han ser bra ut, sier Casillas.

||| • I VM-studio i dag:
Honduras - Chile kl. 13.30
Spania - Sveits kl. 16.00
Sør-Afrika - Uruguay 20.30

(Dagbladet): Andres Iniesta fikk seg en smell i oppkjøringskampen mot Polen, og har lenge vært usikker før Spanias møte med Sveits i ettermiddag.

Nå ser det ut til at Iniesta i det minste er spilleklar om han virkelig trengs, og om landslagstrener Vicente del Bosque føler det er nødvendig å ta sjansen på ham.

- Alle 23 spillere er tilgjengelige, sier landslagstrener Vicente del Bosque, ifølge AP (via fotbollskanalen.se)

- Det er legene som bestemmer hva som er best for Iniesta, kampen [i dag] er viktig, men vi tenker også lenger i turneringen, sier han.

Positiv
Etter å ha tatt MR av sitt vonde lår, har Andres Iniesta trent med laget de siste dagene, og selv er han positiv til å spille kampen.

- Hvis jeg føler meg bra, så hvorfor ikke spille? Jeg føler meg i bra form, sier den beskjedne Barcelona-stjernen.

- Han ser bra ut, og er forhåpentligvis i perfekt form, fastslår målvakt Iker Casillas.

Tent Fabregas
Spania imponerte voldsomt i nedsablingen av Polen i siste oppkjøringskamp, og kommer til mesterskapet med et favorittstempel som bare har blitt forsterket av de andre potensielle mesternes manglende evne til å imponere i første runde.

Spanjolene er selvfølgelig også så heldige at dersom de gir Iniesta en kamps hvile i starten i VM, så har de verdensstjerner som Cesc Fabregas til å steppe inn for midtbanehjernen.

- Det er viktig å vinne den første kampen, spesielt for selvtilliten i laget, sier Fabregas, ifølge Fifa.com.

- En seier får opp stemninga i leiren, gjør at folk slapper av og tar av litt av presset. Et tap skaper stress, og er ikke bra for troppen, sier Arsenal-stjernen.