Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maksimalt 200 tilskuere

Inkonsekvensen er meningsløs

Bent Høie vifter med tommestokken mens Oslo driter i buksa bare jakka passer. Forskjellsbehandlingen går ut over toppfotballen.

ADVARTE FOLKET: Bent Høie demonstrerte hvor lang én meter er under onsdagens pressekonferanse. 17. juni 2020. Video: NTB Scanpix Vis mer

NÅR FOTBALLEN OPPFØRER seg tilnærmet eksemplarisk, skjer ingenting i retning av lemping på den nasjonalt rigide regelen om maksimalt 200 personer på et arrangement. Det spiller ingen rolle om du har ledig kapasitet i form av tre tomme tribuner.

Der Bent Høie har myndighet, er det som i FFK-sangen - en for alle, alle for en.

Differensiering ut fra muligheter og helt kritiske behov er det ikke snakk om.

NÅR HELSEMYNDIGHETENE I Oslo registrerer 252 brudd på smittevernseglene på hovedstadens utesteder, hvorav 19 av dem omtales som alvorlige avvik, skjer det stikk motsatte.

Da utvides åpningstidene fra kl. 23.30 til 03.00.

I hovedstaden kan man sin Øystein Sunde og driter i jakka bare buksa passer.

Sier Bent Høie nei til fler enn 200 tilskuere når Vålerenga spiller på Intility Arena, sier Raymond Johansen ja til å fylle puben og uteserveringa i Klanen-tribunen til randen.

DET ER IKKE meningen å gjøre dette til en føljetong, men himmel og hav for en meningsløs inkonsekvens. Den ene dagen står helseminister Bent Høie og vifter med tommestokken. Noen dager seinere kan næringsbyråden i Oslo, Victoria Marie Evensen (Ap), fortelle NTB at deres vurdering rundt utvidelsen av åpningstidene, alt på bakgrunn av de lave smittetallene, ikke fører til uakseptabel smitterisiko.

Er det bare meg, eller er covid-19 blitt et politisk virus?

Jeg trodde faktisk vi var enige om at den usynlige fienden ikke tar politiske hensyn.

Og at viruset derfor er like smittsomt på serveringssteder og offentlige badeplasser, som på Lerkendal, Brann Stadion og Consto Arena.

Når regjeringa og byrådet i Oslo snakker, høres det ikke sånn ut.

NÅR TEAM ERNA redegjør for smitterisikoen, er det helt avgjørende at vi holder minst en meters avstand. Derav tommestokken til Bent Høie. Du sitter faktisk med en følelse av at han kan gi deg et lite rapp over skuddfoten om du ikke følger reglene. Men når hovedstadens Team Raymond legger sin taktikk er det alle mann i angrep.

Det kan likne på en kamp mellom Nils Arne Eggen og Drillo, der alt handler om viljen til risiko.

Regjeringa tenker drillosk og ligger lavt, balansert og forsiktig.

Byrådet i Oslo, selv om nesten halvparten av de 252 registrerte bruddene handler om en meters regelen, har lest sin Eggen og utvider åpningstidene fordi «vi må jo angrip, sjø!».

PÅ NASJONALT PLAN ser Bent Høie og lagkameratene hans at fotballen har håndtert smittevernproblematikken på en god måte. De ser også at fotballarenaene har det serveringsstedene ikke har, veldig god plass. Likevel sitter de stille og glemmer at verden går videre.

Det er som om tida står stille.

PÅ LOKALT PLAN, og jeg tar det for gitt at det er en fellesnevner landet rundt siden alle nå kan skjenke alkohol til langt ut i de små timer, er det stikk motsatt. Der belønnes næringer for å ha håndtert smittevernet på en god måte.

Også de som bryter regelverket regelmessig.

Fotballen, som også er en næring med arbeidsplasser gode som noen, kan ikke leve med denne forskjellsbehandlingen.

Den er ikke til å forstå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!