- Inn med Bremseth

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Hoppfaglig kulturgruppe, med Per Ståle Lønning og skuespiller Peter Lindbæk i spissen, krever nå at hele den norske landslagsledelsen går av. De har sendt brev til Skiforbundet og hoppkomiteen der de ber om at Ole Bremseth blir ny landslagssjef.

I tillegg lanserer de navn som Trond Jøran Pedersen og Espen Bredesen som aktuelle trenere. I går ble beste nordmann nummer 16. «Flaggskipet» Tommy Ingebrigtsen mislyktes igjen og ble nummer 44.

- Den svarteste og mest tragiske dagen i norsk hopphistorie, sier Per Ståle Lønning, president i Hoppfaglig kulturgruppe, til Dagbladet.

Den kjente TV2-programlederen er utdannet hoppdommer og er lidenskapelig interressert i hopp. Sammen med eks-hopperne Roger Ruud, Bjørn Wirkola, Espen Bredesen, skuespiller Peter Lindbæk, daglig leder Arne Lømo, eks-trenerene Trond Jøran Pedersen og Leif Solbakken, er Lønning engasjert i interessegruppa Hoppfaglig kulturgruppe. Nå ber han om å bli tatt på alvor i prossessen med å få norsk hoppsport over kulen, og på beina, langt ned i bakken.

Hat og intriger

- Jeg vet at vår gruppe blir tatt på alvor. Vi innehar mye kompetanse. Og uansett er det på tide at det ryddes opp. Når vi foreslår Ole Bremseth som landslagssjef, er det fordi han er en mann som er uavhengig og dermed er i stand til å samle norsk hoppsport, sier Lønning. Han forteller om et Hopp-Norge i full oppløsning.

- Jeg reiser rundt som dommer en del. Og du vil ikke tro hvor mye hat, intriger og motsetninger som finnes i hoppmiljøet. Derfor er Bremseth et godt valg, fordi han er en fyr det er umulig å hate.

Lønning så rennet i Holmenkollen fra VIP-tribunen sammen med sin venn Gong. Og som på TV, hadde Gong sin analyse av virkeligheten.

- Norske hoppere skulle hoppe i høyet. Og så hoppet de i havet i stedet, roper Gong karakteristisk.

Andre navn

Ole Bremseth selv er smigret over at han nevnes som et sjefsalternativ, men sliter med å ta forslaget alvorlig. Han har trenerbakgrunn med gode resultater i Buskerud-hopp på 90-tallet, og var en av våre beste hoppere på 80-tallet. - Jeg sitter i hoppkomiteen og blir i så fall sittende på begge sider av bordet. I hoppkomiteen diskuterer vi helt andre navn enn mitt akkurat nå. Jeg har ikke tenkt på dette, og tok det som en halvveis spøk da noen nevnte det for meg i Kollen, sier Bremseth til Dagbladet. Men han er enig med kulturgruppa i én ting: - Alle som har ansvar i norsk hoppsport må nå vurdere sine egne posisjoner etter denne sesongen. Man må legge personlige interesser til side. Det gjelder for trenere, og for ledere i forbundet.

Dårlig søknad

Per Ståle Lønning mener hoppsjef Hroar Stjernen ikke kan snakke seg vekk fra at han har mislyktes i jobben. - Dette er første gang i verdenscupens historie der vi ikke har hatt en mann på pallen i løpet av en sesong. Vi vil presiserer at dette ikke er noe personangrep på Hroar, fordi han er en stjernefyr. Men han kan ikke være uenig i at resultatene er for dårlige. Og Stjernen er faktisk enig.

- Nei, jeg har ingen imponerende jobbsøknad å levere når jeg skriver ned merittene mine, sier han til Dagbladet.

Men han nekter å la seg vippe av pinnen av noen tilfeldige hoppsynsere. - Vi må sette oss ned i noen rom og snakke litt etter sesongen. Jeg vil fortsatt være med. Hvis norsk hoppsport mener jeg er rette mannen. Jeg vil ikke stikke av når vi ligger nede, sier Stjernen.

<B>KREVER DEBATT:</B> Per Ståle Lønning krever forandring i ledelsen i norsk hoppsport. Kollega Gong mener at norske hoppere bare kan hoppe i havet.