Innbytter ble helten for Lyn

Vålerenga hadde mange sjanser, men Lyns goalgetter Petter Markstedt er i kjempeform. Han kom fra benken og knallet inn to mål.

1-1-reprise, ganske sommersløvt og gjennombrudd for Mounir Hamoud. Slik så det ut like før slutt på Ullevaal.

Men Peter Markstedt er en måltyv. Svensken satte inn returen fra Arni Gautur Arason og tverrliggeren i siste ordinære spilleminutt.

VIF best

Men VIF var nærmest seieren. David Hanssen traff blant annet stolpen sju minutter før slutt.

Vålerenga hadde vært et rent eldorado for en etablert klassespiss, og det kan komme til å koste klubben dyrt at den ikke har lyktes på det området. Mandag burde seieren vært sikret i ganske god tid før slutt.

I stedet var det Lyn og Markstedt som avgjorde. Kjetil Wæhler traff også tverrliggeren på overtid. Det var ikke VIFs dag i solskinnet.

Markstedt kom inn da Øyvind Leonhardsen måtte ut med skade etter 43 minutter. Skaden på kapteinen kan ha reddet seieren for Lyn.

Yngst og best

I Mounir Hamoud (19) har Lyn et gedigent framtidsløfte. Høyrevingen herjet med Freddy dos Santos gjennom hele kampen. Med sin voldsomme fart, relativt gode teknikk langs bakken og fine innlegg, har han det meste som skal til for å få en innbringende karriere.

Hamoud brydde seg åpenbart ikke om et nesten fullsatt Ullevaal og pekte seg ut som banens beste.

Keeper Arni Gautur Arason debuterte for VIF. Han hadde lite å gjøre, men opptrådte passivt på 1-1-målet. Der headet Peter Markstedt i mål fra tre meters hold etter corner i duell med Erik Hagen. Islendingen virket også ubesluttsom på to-tre andre hjørnespark.

Freddy dos Santos scoret på straffe før pause. Jørgen Jalland ble lagt ned innenfor 16-meteren.

VIF sliter voldsomt med uttellingen og står med 16 mål på 15 seriekamper. Det er nå bare Viking (14) og Stabæk (15) som har scoret færre denne sesongen.

Det ble heller ingen ny publikumsrekord på Vålerenga. De hadde lenge håpet på å slå rekorden fra 1962, på 21.539 betalende. Men «bare» 20.477 hadde var innenfor portene på Ullevaal i dag.

HELTEN: Målscorer Petter Markstedt og Ole Bjørn Sungodt hadde begge en fin dag på jobben.
<B>I LEDELSEN: VIFs Freddy dos Santos (i midten) jubler etter å ha scoret på straffe.
FYRER OPP: Steven Lüstu ville ha Lyn-fansen til å bråke litt før kampen.