Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Innbytter Drogba sendte «Elefantene» til VM

Kom rett fra benken og scoret.

KLAR FOR VM: Didier Drogba og Elfenbenskysten. Foto: REUTERS/Luc Gnago
KLAR FOR VM: Didier Drogba og Elfenbenskysten. Foto: REUTERS/Luc Gnago Vis mer

|||

Elfenbenskysten slet borte mot Malawi, men Didier Drogba sikret 1-1 og med det også billett til VM i Sør-Afrika neste år.

Elfenbenskysten står med 13 poeng etter fem kamper og er dermed allerede klar for VM-sluttspillet fra Afrika-gruppen E. Med bare en kamp igjen å spille har nasjonen sju poeng ned til Burkina Faso.

Ivorianerne er klar for sitt annet VM-sluttspill. De var også med i 2006 da VM ble arrangert i Tyskland.

Lørdag ble gjestene tatt på sengen da Jacob Ngwira overraskende ga Malawi ledelsen, men Drogba kom direkte fra innbytterbenken og ga favorittene det ene poenget de trengte.

Et lite skår i gleden ble det uansett for Elfenbenskysten. Så langt i VM-kvalifiseringen har ikke Drogba og co. gitt fra seg et eneste poeng.

Fra Afrika er også Ghana kvalifisert til neste års VM-sluttspill, sammen med vertsnasjonen Sør-Afrika. Tre andre VM-plasser gjenstår for afrikanske land.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling