Innbytter Giroud reddet Arsenal

Lå under med to, kom tilbake.

 SCORET:  Olivier Giroud reddet ett Arsenal-poeng i sluttminuttene mot Arsenal. Foto: REUTERS/Andrew Yates
SCORET: Olivier Giroud reddet ett Arsenal-poeng i sluttminuttene mot Arsenal. Foto: REUTERS/Andrew YatesVis mer

Everton - Arsenal 2-2

Everton ledet 2-0 og så ut til å cruise mot tre poeng, men mot slutten av kampen kollapset laget. Innbytter Olivier Giroud scoret minuttet før slutt, og sikret ett poeng.

Utskjelte Giroud var vraket til fordel for nyinnkjøpte Alexis Sánchez, men etter en svak førsteomgang ble chileneren byttet ut til fordel for den franske spissen.

Det så ikke ut til å betale seg, for Giroud bommet på flere store sjanser, men i kampens siste sju minutter snudde lykken for innbytteren.

Først reduserte Aaron Ramsey for London-laget. Så, minuttet før slutt knuste han Sylvain Distin i lufta før han headet ballen hardt i hjørnet til 2-2.

På sidelinjen jublet en lettet Arsène Wenger, mens Evertons Roberto Martinez bare kunne riste på hodet.

- Vi viste en stor vilje til å komme tilbake, og lagånden var fantastisk. Vi kom oss tilbake til 2-2. Det var et godt poeng, men det var også fortjent når du ser på sjansene vi hadde. Det viser at vi har tro på det vi gjør og at viljen er der, sa Arsène Wenger ifølge BBC.

Tom for krefter - Vi gikk tom for krefter, og det så ut som om vi ventet på at kampen skulle ta slutt. Det er ikke slik vi skal spille. Jeg var veldig fornøyd med måten vi spilte på i 80 minutter. I første omgang var vi fenomenale. Neste gang skal vi prestere slik i 90 minutter, sa Martínez.

Laget hans hadde spilt en glimrende førsteomgang, og ledet 2-0 til pause etter scoringer av Seamus Coleman og Steven Naismith. I annen omgang hadde de flere sjanser til å øke, men de var ikke kliniske nok foran mål.

Det utnyttet bortelaget til fulle, og Arsenals spillere kunne få fornøyde av banen.

(NTB)