Innbytter Hernandez frelste United med «Solskjær-scoring»

Sterkt borteseier mot ligaleder Valencia.

MATCHVINNER: Javier Hernandez ble matchvinner med en klinisk avslutning REUTERS/Albert Gea
MATCHVINNER: Javier Hernandez ble matchvinner med en klinisk avslutning REUTERS/Albert GeaVis mer

||| Valencia - Manchester United 0-1

(Dagbladet): Et formsterkt Valencia mot et svekket og rufsete Manchester United.

Mange spådde trøbbel for de røde djevlene på Mestalla i kveld, og lenge så det ut som gjestene hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Men et snaut kvarter før slutt satte sir Alex Ferguson inn Javier Hernandez. Like etter kastet han inn Federico Macheda.

Og han trengte ikke vente lenge på uttellingen.

FRUSTRERENDE AFTEN: Pablo Hernandez  var god for Valencia og Evra masse trøbbel, men det ble bare en nesten-kveld. Foto: REUTERS/Heino Kalis
FRUSTRERENDE AFTEN: Pablo Hernandez var god for Valencia og Evra masse trøbbel, men det ble bare en nesten-kveld. Foto: REUTERS/Heino Kalis Vis mer

Den lille meksikaneren hadde sendt et skremmeskudd gjennom å treffe stolpen da han stilnet hjemmefansen med fem minutter igjen av ordinær tid:

Nani raidet opp høyrekanten og ristet av seg en Valencia-forsvarer, før han sendte Macheda gjennom. Italieneren hadde masse rom å løpe i, men så ut til å ha valgt feil løsning da han i stedet slo ballen inn i midten, der Hernandez hadde to mann rundt seg.

Med en eminent førsteberøring la han ballen til rette, før avslutningen kom lynraskt med venstrebeinet. Skuddet fra 10 meter plasserte seg fint helt nede i hjørnet.

- «Chico» jakter alltid i bakrom. Han var frampå like før med et strålende løp også, og det var akkurat det vi trengte på det tidspunktet i kampen, sier Ferguson.

Hernandez er allerede blitt sammenlignet med vår egen Ole Gunnar Solskjær - og den avslutningen minnet definitivt mye om Uniteds gamle nummer 20.

GLADGUTT: Hernandez har ikke scoret for United siden Community Shield, men var en konstant trussel etter at han kom inn mot Valencia. Foto:  AFP PHOTO/ JOSE JORDAN
GLADGUTT: Hernandez har ikke scoret for United siden Community Shield, men var en konstant trussel etter at han kom inn mot Valencia. Foto: AFP PHOTO/ JOSE JORDAN Vis mer

Etter en lovende sesongoppkjøring har forventningene til meksikaneren vært høye blant supporterne, men bortsett fra den komiske scoringen i Community Shield-kampen mot Chelsea har han ikke markert seg i de første kampene.

Men han gjorde det til de grader i kveld, og målfeiringen der han kysset klubbmerket gjør han neppe mindre populær i tida framover.

Seieren er bare Uniteds andre på 19 forsøk på spansk jord, og den kom etter en solid arbeidsinnsats med stor defensiv disiplin og små avstander mellom lagdelene, slik Fergusons mannskap gjerne opptrer på bortebane i Europa.

- Jeg synes vi var bedre etter pause, og fikk større gjennombruddskraft, men på et sted som dette må du sørge for å være kompakt defensivt. Jeg synes ikke de skapte så mange store sjanser, men de er alltid en trussel likevel, sier Ferguson.

Rio Ferdinand var tilbake i midtforsvaret sammen med Nemanja Vidic, og bidro til at United framsto langt tryggere enn de har gjort i Premier League i sesonginnledningen, der de har sluppet inn ni på seks kamper.

STYRE FORSVARET: Rio Ferdinand var tilbake. Foto: (AP Photo/Fernando Bustamante)
STYRE FORSVARET: Rio Ferdinand var tilbake. Foto: (AP Photo/Fernando Bustamante) Vis mer

Men Valencia hadde like fullt nok av målsjanser.

Roberto Soldado - som Viasat-kommentator Roar Stokke på forhånd hadde varslet kom til å «terrorisere United-forsvaret» - hadde de fleste og største av dem.

Han burde gitt Valencia ledelsen før pause da van der Sar feilberegnet et innlegg grovt, og målet sto åpent for Soldado, som bare kunne heade inn 1-0 fra fem meter. Men ballen kom for brått på ham, og headingen gikk over.

Etter pause var han centimeter fra å nå fram på nytt innlegg, men igjen slapp United med skrekken.

Selv om United hadde spilt to 0-0-kamper på rad på Mestalla før denne er det ikke ofte engelskmennene går målløse av banen. Og Valencias sløsing straffet seg altså til slutt, etter mønsterangrepet fem minutter før slutt. 

- Det er et glimrende resultat for oss. Dette er ikke en enkel bortebane, vi er kjempefornøyde med å vinne her, sier United-manageren.

Også Rangers vant hjemme mot Bursaspor, slik at det nå er britisk på de to første plassene i gruppa, med fire poeng hver. Valencia følger med tre poeng på tredjeplass, mens tyrkerne må overgå seg selv for å ta seg videre.