RAKK TO: Steffen Iversen kom inn som innbytter et kvarter før slutt. Her gjør han 2-0 mot Godset bare minuttet seinere. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
RAKK TO: Steffen Iversen kom inn som innbytter et kvarter før slutt. Her gjør han 2-0 mot Godset bare minuttet seinere. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

Innbytter-Ivers scoret to på et kvarter

- Jeg scoret vel på min andre berøring på ballen.

|||LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg - Strømsgodset 3-0. Steffen Iversen trengte ett minutt på banen før han punkterte kampen mot Strømsgodset.

- Jeg scoret vel på min andre berøring på ballen, sier Steffen Iversen med et smil.

På grunn av et vondt lår har han ikke klart å trene skikkelig de siste ukene. Derfor ble det benken fra start i dag.

- Jeg hadde nok ikke klart å spille en hel kamp, men det kjentes greit ut nå, så får vi se i morgen om jeg klarer å trene skikkelig fremover, sier Iversen.

Skryt fra EggenFortjent skryt fikk han fra mange hold etter det glimrende kvarteret på banen.

Nils Arne Eggen, mannen som kan overta ansvaret i løpet av sesongen, var klar på Steffen Iversens betydning for Rosenborg.

- Du så jo det. Jeg hentet jo Steffen til klubben som 16-åring, og siden har han bare blitt bedre og bedre.

Han var også enig i at det var riktig å vente med Iversen til sluttkvarteret.

- De som sitter på benken har alltid rett, vet du, smiler Nils Arne Eggen.

Også lagkamerat Fredrik Winsnes var full av lovord om Ivers innsats.

- Det er ikke mange som scorer slike mål — verken i innland eller utland - som andremålet til Steffen. Han er en klassespiller, sier Winsnes.

OG 3-0: RBK-spissen rakk også å score 3-0-målet. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
OG 3-0: RBK-spissen rakk også å score 3-0-målet. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

Ambisjonene som fotballspiller er fortsatt høye for Steffen Iversen, og han håper på en skadefri periode fremover nå.

- Jeg får bare gjøre så godt jeg kan for Rosenborg, så får vi håpe det går greit. Selvfølgelig har jeg fortsatt lyst til å spille på landslaget, sier Iversen.

Kraftfullt løpI går kom han inn for Fredrik Winsnes etter 66 minutter. Ett minutt og ti skunder senere stormet han inn i feltet og bredsidet et innlegg fra Mikael Dorsin i mål fra fire meters hold.

Akkurat dette hadde Rosenborg savnet i en drøy time.  Hver gang de kom til innlegg var det stort sett bare én mann å legge inn til foran mål. Men med Iversen på banen måtte Strømsgodset plutselig forholde seg til minst to mann. 

Iversens løp var kraftfullt og målbevist, og dermed 2-0.

- Det så ut fra benken som at det var veldig tynt med Rade alene foran der. Så det var godt å komme inn og hjelpe til, sier Ivers.

Passivt forsvarEtter en begredelig første omgang på Lerkendal satte Trond Olsen inn 1-0 akkurat da publikum hadde begynt å pipe mot egne spillere.
Rosenborg hadde skapt null målsjanser da Trond Olsen fikk en crosspasning fra Per Ciljan Skjelbred.

Mot en altfor passiv Lars Sætra fikk Olsen gå langt inn i 16-meteren før han skjøt ballen lavt i borteste hjørne.  Heller ikke det var egentlig en målsjanse, men ballen trillet i mål.

Dermed kunne hjemmelaget senke skuldrene og komme ut igjen til en litt mer fartsfylt 2. omgang. Da hadde både Rade Prica, Trond Olsen, Fredrik Winsnes og Markus Henriksen mulighet til å øke til 2-0, men de manglet besluttsomhet og presisjon i avslutningene.

Også Strømsgodset hadde litt mer å by på offensivt etter hvilen. De skapte heller ingen sjanser før pause, men Marcus Pedersen hadde lagets første store mulighet etter 66 minutter da han headet over både keeper og tverrligger.

Knallsterk benk Men så kom både Steffen Iversen og Morten Moldskred på banen.

Deretter var det ingen tvil. Iversen scoret nok ett mål minuttet på overtid, og det var en skikkelig perle.

- Jeg fikk et oppspill som kom litt bak meg fra Lustig. Så det var bare å prøve å komme i god posisjon før jeg skjøt, sier Steffen Iversen om knallskuddet fra 16 meter og litt skrått foran mål. Ballen føk i nettet bak en sjanseløs Adam Larsen.