Innbytter Jørgensen sørget for pusterom for presset Solbakken

2-0 til FCK.

VIKTIG SEIER: Det har blitt spekulert i om Ståle Solbakken snart vil stå sammen med Ole Gunnar Solskjær på lista over managere uten jobb, men kveldens 2-0-seier over HJK Helsingfors kan gi nordmannen et viktig pusterom. Foto: AP Photo/dpa,Frederico Gambarini/NTB Scanpix
VIKTIG SEIER: Det har blitt spekulert i om Ståle Solbakken snart vil stå sammen med Ole Gunnar Solskjær på lista over managere uten jobb, men kveldens 2-0-seier over HJK Helsingfors kan gi nordmannen et viktig pusterom. Foto: AP Photo/dpa,Frederico Gambarini/NTB ScanpixVis mer

Nicolai Jørgensen kom inn fra benken og scoret to mål da FC København fikk en fin start i europaligaen i fotball med 2-0 over HJK Helsingfors i Parken torsdag.

13 minutter ut i omgangen kom Jørgensen inn, og hans to scoringer kom etter 68 og 81 minutters spill.

1-0 kom etter rot i finnenes forsvar. Claudemirs avlevering kom på merkelig vis fram til Jørgensen som vendte om og sendte ballen i nettet.

Inntil da Ståle Solbakkens FCK forgjeves søkt etter åpninger i det sterke finske forsvaret, og lenge så det ut til at kampen kunne gå mot en ny skuffelse for det danske hovedstadslaget. En 7.-plass i superligaen forteller om en tøff sesong så langt i høst for den normalt gode danske toppklubben.

FC København brente også et straffespark før de gikk opp til 1-0. Mannen bak bommen var Andreas Cornelius.

Nevnte Jørgensen var derimot et friskt pust da han kom inn. Bare fire minutter 1-0-scoringen hadde han en avslutning i tverrliggeren, og ni minutter senere punkterte han kampen med en heading i nota etter flott forarbeid av Pierre Bengtsson.

I den andre kampen i gruppe B spilte Torino og Brugge 0-0.

Torino er FCKs neste motstander i bortemøtet 2. oktober.

(NTB)