Innbytter Kalou reddet omkamp

Chelsea slapp med skrekken mot Everton.

REDDET OMKAMP: Med en av sine første involveringer, sørget Salomon Kalou for at Chelsea reddet omkamp mot Everton.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
REDDET OMKAMP: Med en av sine første involveringer, sørget Salomon Kalou for at Chelsea reddet omkamp mot Everton.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

(Dagbladet): Everton - Chelsea 1-1.

Det stormer i fotballkretser på Merseyside etter at Fernando Torres framsatte et formelt skriftlig ønske om å bli solgt fra Liverpool i går kveld. Spanjolens rastløshet er delvis utløst av Chelseas interesse i ham.

Da London-laget gjestet Everton til fjerderundekamp i FA-cupen, brukte de tilreisende supporterne vel så mye energi på å håne de blåkleddes byrivaler og deres kamp for å beholde sin misfornøyde stjernespiss.

I tre og et halvt år har Liverpool-fansen sunget av full hals «Liverpool's number nine» og om kapteinsbindet som beviste at rød tvers igjennom.

Hemmelighetsfull Ancelotti I dag var det Chelsea-fansen som sang om Torres som sin egen med en omskrevet versjon av Kop-klassikeren, så vil tida vise om den blir å høre igjen etter midnatt første januar.

Liverpool har så langt motstått Chelseas framstøt og Torres' ønsker, og enn så lenge må Carlo Ancelotti klare seg med de ressursene han har til rådighet.

- Jeg vet ikke. Vi må vente å se, svarer Ancelotti på de uunngåelige spørsmålene om hvor man står i Torres-forhandlingene.

På bakgrunn av prestasjonene til angrepsrekka Nicolas Anelka, Didier Drogba og Florent Malouda mot Everton, kunne det se ut som om Chelsea-offensiven trenger friskt blod.

Det var nemlig på ingen måte ufortjent at hjemmelaget gikk i ledelsen etter et godt hodestøt fra Louis Saha en drøy time ut i kampen.

Vellykket bytte Etter å ha slitt med skader på nøkkelspillere tidligere i sesongen, er det imidlertid høyere kvalitet blant reservene på benken, og Ancelotti har bedre forutsetninger enn på lenge på å påvirke kampbildet.

Da han tok Florent Malouda ut, og satte inn Salomon Kalou etter 70 minutter, ga det umiddelbar uttelling.

Med en av sine første involveringer etter bare fem minutter, trillet nemlig ivorianeren ballen kontrollert mellom beina på Sylvain Distin og forbi en dekket Tim Howard.

- Everton spiller en spesiell type fotball. Det er mange lange baller og kriging i feltet på dødballer. Jeg synes vi viste en god innstilling og innsatsvilje, selv om vi ikke spilte noen god kamp, sier Ancelotti til ESPN, ifølge Sporting Life.

Skuffet Neville Scoringen var nok til å sikre de regjerende FA-cup-mesterene en omkamp på Stamford Bridge mot laget de møtte og slo i 2009-finalen, uten at det var spesielt fortjent eller imponerende. Bare spør Everton-kaptein Phil Neville:

- Vi hadde alt av spill og ballinnehav og er skuffet. Vi har spilt bra i kampene mot topplagene denne sesongen, og vi er nødt til å prestere på dette nivået i omkampen, fordi det kommer til å bli en veldig tøff oppgave, sier Neville til ESPN.