HISSIG: Keene pådro seg sitt andre gule kort i frustrasjon over å ha misbrukt en sjanse. Det var innbytterens andre gule kort på to minutter.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
HISSIG: Keene pådro seg sitt andre gule kort i frustrasjon over å ha misbrukt en sjanse. Det var innbytterens andre gule kort på to minutter. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

Innbytter Keene fikk to gule kort på to minutter

Fikk bare fjorten minutter på banen da FFK og Sogndal spilte uavgjort.

(Dagbladet): Fredrikstad-Sogndal  2-2 (1-2)

James Keene kom inn på banen da Hans Erik Ramberg gikk av etter at det var spilt en halvtime på Fredrikstad Stadion. Det byttet angrer nok Tom Freddy Aune på nå.

Keene brukte bare to minutter på å skaffe seg selv en tidlig dusj. Først taklet han en spiller stygt like foran dommeren, og to minutter etterpå mistet han hodet etter at han selv misbrukt en sjanse.

I jakten på ballen hoppet han inn i Solheim med begge beina, og dommeren hadde ikke noe annet valg enn å gi Keene det røde kortet.

- Vi valgte å sette innpå en spiss for at Celso skulle få styre bak der, derfor tok vi ut Ramberg. Keene har selvfølgelig beklaget for hendelsen, sa Aune til TV2 etter kampen.

På spørsmål om han noen gang hadde sett en spiller bli utvist så kjapt, svarte Aune:

- Nei.

Åpnet best Sogndal fikk en pangåpning på Fredrikstad Stadion. Etter 17 minutter fikk Mats Solheim stå helt alene og stange bortelaget i ledelsen.

JEG GJORDE INGENTING GALT: Keene bedyret sin uskyld.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
JEG GJORDE INGENTING GALT: Keene bedyret sin uskyld. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

To minuttere etterpå tråklet Sogndal seg gjennom et tafatt FFK-forsvar. På bakre stolpe dukket Holsæter opp og satte ballen inn på merkelig vis med leggen.

Perlescoring Fredrikstad ristet av seg det verste sjokket og fikk en redusering da det var spilt en halvtime. Jabbie stod nesten stillestående og hamret til fra godt over 30 meter opp under tverrliggeren til Udjus i Sogndal-buret. En perle av midtbanespilleren.

I den andre omgangen reduserte Fredrikstad til tross for at de var en mann mindre. Tarik Elyounoussi gjorde ingen feil da han ble spilt gjennom med Udjus. Han sendte ballen sikkert til venstre for sisteskansen.

- Det var godt med et poeng på bortebane. Jeg lever godt med det ene poenget her. Vi står fram og gjør en god jobb, sa Aabrekk til TV2 etter kampen.

Til tross for et visst press av hjemmelaget ble det ikke flere mål på Fredrikstad Stadion.

TAKK SKAL DU HA: Dommeren var ikke i tvil om hva Keene fortjente.
Her takker han dommeren for kampen.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
TAKK SKAL DU HA: Dommeren var ikke i tvil om hva Keene fortjente. Her takker han dommeren for kampen. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer