Innbytter Moldskred utlignet med sitt første spark på ballen

TIL kjempet seg tilbake.

*Tromsø - Vålerenga 2-2

TROMSØ (Dagbladet): Med sitt første spark på ballen utlignet innbytter Morten Moldskred til 2-2 i det 79. minutt.

Til da hadde hjemmelaget hatt et sjansebonanza mot et dødelig effektivt Vålerenga.

Formmessig var det i utgangspunktet mye som skilte de to lagene før oppgjøret. Mens Vålerenga sto med fem strake kamper uten tap, hadde TIL tatt ett fattig poeng på sine fire siste eliteseriekamper.

Hjemmelaget var i tillegg ute i europacup-kvalifisering torsdag, og hadde blant annet valgt å spare kaptein Miika Koppinen mot Kjetil Rekdals utvalgte.

Tidlig ledelse Det tok bare et kvarter før Vålerenga tok ledelsen. Marcel Wawrzynkiewicz løp ned langs høyresiden, slengte seg og fra liggende posisjon klarte han å legge inn fra dødlinja. Der ventet Mohammed Fellah som enkelt banket ballen midt i målet.

 SUPERINNBYTTER:  Morten Moldskred.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SUPERINNBYTTER: Morten Moldskred. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Men TIL virket ikke preget av midtukekampen, og hadde allerede hatt kampens første store sjanse, uten å omsette den i nettkjenning.

Åtte minutter var gått da Thomas Drage spilte Magnus Andersen nydelig alene igjennom, men høyrekanten klarte imidlertid ikke å overliste Vålerenga-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn.

Like etter at Vålerenga tok ledelsen var det Zdenek Ondrasek som fikk prøve seg alene med Kongshavn. Heller ikke han klarte å få ballen forbi keeperen.

Perle fra Hæstad Mens TIL var ineffektive var den formsterke motstanderen effektiv. I det 33. minutt fikk Kristofer Hæstad drømmetreff  på hel volley fra over 20 meter. Ballen suste mot krysset, traff tverrliggeren og smalt med i bakken på det tellende siden av mållinja. 

Etter hvilen satte TIL i gang en snuoperasjon. Ti minutter ut i andre omgang hadde Ondrasek en eventyrlig sjanse til å redusere, men fra upresset posisjon satte tsjekkeren ballen utfor.

Bare minuttet etter fikk TIL sin redusering da Remi Johansen viste at han ikke har noen dårligere skuddfot en Hæstad.

 UAVGJORT:  Tromsø tok over kampen etter at Vålerenga ledet 2-0 og sikret seg et poeng hjemme på Alfheim.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
UAVGJORT: Tromsø tok over kampen etter at Vålerenga ledet 2-0 og sikret seg et poeng hjemme på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Midtbanespilleren sendte avgårde en kanonkule fra enda lenger distanse enn Hæstad, og en litt passiv Kongshavn måtte se ballen gå opp i nett-taket.

Sjansebonanza Så startet et sjansebonanza for hjemmelaget, som til slutt første til at innbytter Morten Moldskred kunne sette inn utligningen, vel ti minutter før slutt. Ondrasek skjøt i kroppen til Morten Berre og Moldskred var kjapt frampå returen og banket den i mål fra fem meter.

I neste runde får Vålerenga besøk av Start, mens Tromsø gjester Sandnes Ulf.