Innbytter og dommer - dagens Brann-menn

En god innbytter og en snill dommer avgjorde kampen på Brann stadion.

(Dagbladet.no): Brann - Fredrikstad 4-2: Kampuret nærmet seg 60 minutter. Fredrikstad hadde absolutt vært med på notene. Da fant Brann-trener Mons Ivar Mjelde ut at han skulle sette innpå Thomas Lund.

Det skulle vise seg å være et lykketreff.

Straffe og rødt

På sine første ti minutter fikset Thomas Lund en utvisning, et straffespark og to mål.

- Det er helt strålende. Thomas gjør jobben i dag, sier trener Mjelde til NRK Radiosporten.

Første gang Thomas Lund markerte seg var etter et langt utspark fra keeper Ivar Rønningen. Roger Helland var den som var nærmest Lund da Brann-innbytteren gikk i bakken. Dommeren trakk opp det røde kortet og pekte på straffemerket. TV-bildene viser at begge deler var høyst tvilsomt. Robbie Winters gjorde ingen feil fra straffemerket.

- Det burde absolutt ikke vært straffe. Lund mister balansen, jeg var ikke borti ham. Men da dommeren blåste for straffe, visste jeg at det ville bli rødt kort, sier Helland til NTB.

- Den situasjonen avgjorde kampen. Synd, for før det spilte vi veldig bra.

Fredrikstad slo raskt tilbake og utliknet bare ett minutt seinere ved Håkan Söderstjerna.

To ganger hodet

Så var det Thomas Lunds tur til å spille hovedrollen foran drøye 12 000 tilskuere. Den tidligere Åsane-spilleren brukte hodet to ganger i løpet av to minutter. Brann ledet 3-1.

Raymond Kvisvik punkterte kampen med et solomål et kvarter før slutt. Fredrikstad reduserte med god hjelp av Brann-stopper Ragnvald Soma. Den tidligere Bryne-spilleren styrte et skudd fra Vebjørn Hagen over keeper og i mål.

Men kvelden var Thomas Lunds.

- Dette var deilig. Dette viser at vi har mange som kan komme inn å gjøre en jobb. Vi har en god bredde i stallen, sier innbytteren.