Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Innbytter Post reddet Aalesund i 119. minutt

Slo ut Ferencvaros etter ekstraomganger.

COMEBACK-KONGER: Aalesunds Michael Barrantes setter inn 1-1 på straffespark mot Ferencvaros under andre runde av kvalifiseringen til Europa League. AaFK scoret sent både i kampen og i ekstraomgangene, og sikret avansement med 3-1.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
COMEBACK-KONGER: Aalesunds Michael Barrantes setter inn 1-1 på straffespark mot Ferencvaros under andre runde av kvalifiseringen til Europa League. AaFK scoret sent både i kampen og i ekstraomgangene, og sikret avansement med 3-1. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aalesund - Ferencvaros 3-1. eeo., 4-3 sammenlagt.

Et sjansesløsende Aalesund måtte ha ekstraomganger mot Ferencvaros, men tok seg videre etter at innbytter Sander Post tuppet inn 3-1 i det 119. minutt.

Målene satt langt inne for et Aalesund-lag som brant sjanse på sjanse på hjemmebane. Likevel må de si seg fornøyde med 4-3 sammenlagt etter en dramatisk kamp.

Ferencvaros ledet 1-0 til det gjensto 19 minutter av ordinær tid. Deretter utlignet Michael Barrantes på straffe før innbytterne Lars Fuhre og Post sendte hjemmefansen i ekstase.

Uheldig
Innledningsvis skaffet Aalesund seg et grep om kampen ved å vinne de fleste duellene og skape de første sjansene. Etter 21 minutter kunne Magnus Sylling Olsen sendt Aalesund i ledelsen ved å nikke til det strålende innlegget fra Jonathan Parr, men angriperen bommet.

Bom ble det også for skuddvillige Michael Barrantes mot slutten av omgangen. To ganger på kort tid fikk han knalltreff fra rundt 20 meter, men Ferencvaros-keeperen hang med på notene.

Og som om ikke egen ineffektivitet var nok — i det 41. minutt smalt det motsatt vei etter lekkert spill av gjestene. Andrezinho spilte lekkert veggspill og serverte Lórant Oláh, som iskaldt satte inn 1-0 fra kort hold.

BRÅKMAKERI: Ferencváros' supportere på Color Line Stadion. Flere av ungarerne ble tatt med tyvegods og våpen i Aalesund før kampen.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
BRÅKMAKERI: Ferencváros' supportere på Color Line Stadion. Flere av ungarerne ble tatt med tyvegods og våpen i Aalesund før kampen. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer

Særlig heldige var ikke Aalesund etter pause heller. Sylling Olsen og Barrantes hadde igjen de største mulighetene, men det ville seg ikke. Ikke før Christian Myklebust ble revet ned i Ferencvaros-feltet i det 71. minutt.

Innbytterhelter
Straffen banket Barrantes knallhardt i mål, og AaFK kunne starte jakte på det viktige ledermålet. Fuhre kom innpå etter 81 minutter og fikk seks minutter senere æren av å ordne ekstraomganger. Etter fint Aalesund-spill slo Christian Myklebust inn, og Fuhre dunket ballen inn fra bakerste stolpe.

Ekstraomgangene ble akkurat så nervepirrende og bølgende som de skal og bør være. Først ett minutt før kampen hadde gått til straffesparkkonkurranse falt avgjørelsen. Barrantes, som var arkitekt for det meste offensivt, slo en vrien ball inn i feltet, og Post løp seg fri og tuppet enkelt inn ballen til avansement.

I europaligaens 3. kvalifiseringsrunde venter Elfsborg for Aalesund. Svenskene slo ut litauiske Südova med 4-1 sammenlagt.

(NTB)