Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Innbytter Rakitic avgjorde for Barcelona

Scoret to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbytter Ivan Rakitic tok ansvar i Lionel Messis skadefravær og ga Barcelona seier borte mot BATE Borisov med to scoringer i annen omgang.

Rakitic entret banen i Hviterussland allerede etter et drøyt kvarter da Sergi Roberto måtte ut med skade, og kroaten skulle vise seg å bli kampens forgrunnsfigur sammen med Neymar, som la opp til begge hans mål.

Neymar, Luis Suárez og Rakitic hadde hver sin store sjanse allerede i første omgang, men hjemmelaget holdt nullen til pause selv om gjestene hadde ballen tre ganger så mye.

Allerede i det tredje minuttet av annen omgang sprakk nullen. Rakitic ble spilt fram av Neymar og sendte ballen i krysset fra langt hold.

Et kvarter senere kontret gjestene inn 2-0-målet. Neymar var igjen tilrettelegger, før en pen vipp fra Rakitic sendte ballen i en bue over hjemmekeeper Sergej Tsjernik.

Målfest Med seieren i Borisov har Barcelona oppskriftsmessig tatt kommandoen i sin gruppe, men underholdningsmessig kunne ikke kampen måle seg med målfesten i samme gruppe. Leverkusen og Roma spilte 4-4 i en utrolig kamp.

Leverkusen startet klart best og tok 2-0-ledelse med to scoringer av Javier Hernández, men gjestene slo voldsomt tilbake.


 

Daniele De Rossi, som var utestengt da Italia forrige tirsdag avsluttet EM-kvalifiseringen med seier over Norge på Romas hjemmebane, fulgte opp sin scoring mot Empoli i sin 500. kamp for klubben med to nye mål slik at det sto 2-2 ved pause.

Miralem Pjanic og innbytter Iago Falque la på til 4-2-ledelse for gjestene i annen omgang, og Roma var på vei mot sin første seier i mesterligaen. Leverkusen ville det annerledes, og to raske mål av Kevin Kampl og innbytter Admir Mehmedi i kampens siste ti minutter ordnet poengdeling.

Barcelona topper tabellen med sju poeng, fulgt av Leverkusen med fire, BATE Borisov med tre og Roma med to.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!