Innbytter Rakitic avgjorde for Barcelona

Scoret to.

Innbytter Ivan Rakitic tok ansvar i Lionel Messis skadefravær og ga Barcelona seier borte mot BATE Borisov med to scoringer i annen omgang.

Rakitic entret banen i Hviterussland allerede etter et drøyt kvarter da Sergi Roberto måtte ut med skade, og kroaten skulle vise seg å bli kampens forgrunnsfigur sammen med Neymar, som la opp til begge hans mål.

Neymar, Luis Suárez og Rakitic hadde hver sin store sjanse allerede i første omgang, men hjemmelaget holdt nullen til pause selv om gjestene hadde ballen tre ganger så mye.

Allerede i det tredje minuttet av annen omgang sprakk nullen. Rakitic ble spilt fram av Neymar og sendte ballen i krysset fra langt hold.

Et kvarter senere kontret gjestene inn 2-0-målet. Neymar var igjen tilrettelegger, før en pen vipp fra Rakitic sendte ballen i en bue over hjemmekeeper Sergej Tsjernik.

Målfest Med seieren i Borisov har Barcelona oppskriftsmessig tatt kommandoen i sin gruppe, men underholdningsmessig kunne ikke kampen måle seg med målfesten i samme gruppe. Leverkusen og Roma spilte 4-4 i en utrolig kamp.

Leverkusen startet klart best og tok 2-0-ledelse med to scoringer av Javier Hernández, men gjestene slo voldsomt tilbake.


 

Daniele De Rossi, som var utestengt da Italia forrige tirsdag avsluttet EM-kvalifiseringen med seier over Norge på Romas hjemmebane, fulgte opp sin scoring mot Empoli i sin 500. kamp for klubben med to nye mål slik at det sto 2-2 ved pause.

Miralem Pjanic og innbytter Iago Falque la på til 4-2-ledelse for gjestene i annen omgang, og Roma var på vei mot sin første seier i mesterligaen. Leverkusen ville det annerledes, og to raske mål av Kevin Kampl og innbytter Admir Mehmedi i kampens siste ti minutter ordnet poengdeling.

Barcelona topper tabellen med sju poeng, fulgt av Leverkusen med fire, BATE Borisov med tre og Roma med to.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram