Innbytter reddet Lillestrøm

Bjørn Viljugreins kanonskudd så ut til å redde Vålerenga borte mot Lillestrøm mandag, men innbytter Kjetil Nilsen ville det annerledes. Han ga Åråsen full grunn til jubel på overtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men tv-kampen viste at både Lillestrøm og Vålerenga er inne i det som trolig blir en sesong med ryggen mot veggen.

Nilsen ble sendt på banen 22 minutter før slutt. Han fikk Mamadou Diallos knallharde innlegg tilnærmet i kroppen og sto for 3-2-scoringen som ga LSK det klubben måtte ha etter to tap og 0-7 på de to første kampene.

Viljugrein traff perfekt 11 minutter før slutt. Venstrebeinsskuddet føk inn via stolpen bak Magnus Kilstedt. Det så lenge ut til å gi poengdeling.

Noe tidligere i omgangen hadde Runar Normann benyttet samme fot til å gjøre 2-1 fra 20 meters hold.

Ga bort

Gjestene utnyttet et meget gavmildt hjemmelag til å ta grepet de første 20 minuttene. Da var det lite som tydet på annet enn borteseier, men Vålerenga klarte ikke å følge opp. Utover i kampen overtok LSK mer og mer.

Det tok bare 13 sekunder for Kjell Roar Kaasa å gjøre 0-1 med sitt tredje mål for sesongen. LSKs forsvarslinje hang ikke sammen som den skulle og Kaasa var plutselig aleine med Magnus Kihlstedt etter Espen Haugs framspill.

Mamadou Diallo, tilbake etter suspensjon for rødt kort i serieåpningen, utnyttet en grov Tore Krogstad-feil til å utlikne noen få minutter før pause.

Magnus Kihlberg løftet ballen over VIF-forsvaret, Krogstad tenkte før han ruset ut og kom for seint inn i situasjonen. Diallo kom seg fri og styrte inn 1-1 fra skrått holdt.

Svakt

Seieren fikk LSK litt ut av mørket, men allerede torsdag går laget til fotball-Norges vanskeligste oppgave: Rosenborg på Lerkendal.

Og trenerparet Arne Erlandsen og Hallvar Thorsen rår over en begrenset spillertropp. Mandag manglet bare islendingen Runar Kristinsson. Med ham tilbake vil det hjelpe noe, men nok?

Vålerenga fikk åpningen alle lag drømmer om. Likevel lot spillerne en LSK- utgave med begrensede kvaliteter komme tilbake.

<B>FÅNYTTES:</B> Vålerengas Juro Kuvicek prøver å stoppe Lillestrøms Frode Kippe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer