Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uavgjort mellom Lillestrøm og Sarpsborg

Innbytter reddet poeng for LSK etter keepertabber

To tabber av Lillestrøm-keeper Marko Maric så lenge ut til å gi Sarpsborg seieren på Åråsen. Så kom Aleksander Melgalvis på banen.

TABBER: Lillestrøm-keeper Marko Maric må ta på seg en stor del av skylden for begge målene til Sarpsborg i dagens kamp. Foto: NTB Scanpix / Audun Braastad
TABBER: Lillestrøm-keeper Marko Maric må ta på seg en stor del av skylden for begge målene til Sarpsborg i dagens kamp. Foto: NTB Scanpix / Audun Braastad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Lillestrøm SK - Sarpsborg 08 2-2 (1-1)

(Dagbladet): Marko Maric kunne fått en virkelig mørk ettermiddag i solskinnet på Åråsen.

Etter at Kristoffer Ødemarksbakken hadde sendt hjemmelaget i ledelsen sørget to tabber av den kroatiske målvakten for at gjestene fra Sarpsborg kunne komme tilbake i kampen.

En scoring fra innbytter Aleksander Melgalvis reddet et poeng for Lillestrøm.

Scoret i hjemmedebuten

Etter noen relativt rolige åpningsminutter, der Lillestrøm hadde grei kontroll uten at noen av lagene skapte særlig mye offensivt, var det en nysignering som fikk hull på byllen for hjemmelaget etter et kvarter.

Kristoffer Ødemarksbakken ble spilt fri på venstrekanten av Erling Knudtzon, trakk seg innover i banen og satte ballen i lengste hjørne bak Aslak Falch.

Sarpsborg forsøkte å svare umiddelbart, men avslutningen fra Amin Askar gikk til side for mål.

Nølende keeperspill

Lillestrøm slapp inn to mål på dødball i forrige runde mot Bodø/Glimt, og etter 27 minutter gjentok historien seg på Åråsen.

Et frispark ble slått inn i feltet, og etter nøling av Lillestrøm-keeper Marko Maric hadde Joonas Tamm en enkel oppgave med utligne for gjestene.

Utligningen så ut til å gi gjestene en ny giv, og de kom bedre med i kampen. Begge lagene slet imidlertid fortsatt med å skape de helt store sjansene.

Etter 36 minutter var det nære for hjemmelaget. Simen Rafn slo hardt inn fra høyre, men hverken Fredrik Krogstad eller Thomas Lehne Olsen klarte å få en tå på ballen.

Nok en keepertabbe

Andreomgang startet på samme måte som den første. Lillestrøm hadde et lite overtak i spillet, men sjansene uteble.

Med 53 minutter spilt gikk ettermiddagen fra vondt til verre for Maric i LSK-buret. Kroaten misset fullstendig da han skulle ut å plukke et innlegg, og Ronnie Schwarz sendte gjestene opp i ledelsen.

Det kan imidlertid stilles spørsmål ved om Lillestrøm skulle hatt et frispark i forkant av målet.

Etter målet kom kampen igjen inn i et spor der det ble skapt lite. Ifeanyi Mathew fikk i det minste et skudd på mål for hjemmelaget etter 65 minutter, uten at dette skapte problemer for Falch.

Innbytter utlignet

Sju minutter senere ble det full forvirring på Åråsen. Innbytter Aleksander Melgalvis kriget ballen i mål, men det kunne en stund se ut som scoringen ble annulert.

Etter en kort samtale mellom dommer og linjemann ble det imidlertid pekt til midtsirkelen, og stillingen sto 2-2.

Melgalvis var igjen svært farlig frampå etter 77 minutter, men denne gangen gikk avslutningen fra kantspilleren i stolpen.

Farlig var også avslutningen fra Mathew fire minutter senere, som gikk like utenfor Sarpsborg-målet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!