I SLAG: Ashley Young overrasket uvanlig positivt mot Alexis Sanches og Arsenal-stjernene. Foto: 
Reuters / Phil Noble
I SLAG: Ashley Young overrasket uvanlig positivt mot Alexis Sanches og Arsenal-stjernene. Foto: Reuters / Phil NobleVis mer

Innbytter-scoring sørget for poengdeling: - Vi ler her i studio fordi Ashley Young er så god

Arsenal tok grep om 3.-plassen.

Manchester United - Arsenal 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Hvis Manchester United skulle ha et realistisk håp om kapre 3.-plassen foran nesa til Arsenal, måtte rivalene fra London beseires på Old Trafford i kveld.

Samtidig skulle Arsenal helst hatt en trepoenger for å være i god posisjon til å snyte Manchester City for 2. plassen. De lyseblå fra Manchester gjorde nemlig jobben borte mot Swansea tidligere i dag.

Anført av en strålende Ashley Young så Louis van Gaals menn ut til å beseire Arsenal for andre gang i år.

Kantspilleren presenterte seg tidlig i United-trøya med to mål og tre assist i 8-2-seieren mot nettopp Arsenal i 2011, men etter det har nedturene vært flere enn oppturene for 29-åringen.

I det siste har imidlertid pilen snudd riktig vei igjen. Og mot Arsenal var Young strålende på venstrekanten og serverte blant annet Ander Herreras 1-0-scoring.

Men ti minutter før slutt sørget en annen hurtig kantspiller, innbytter Theo Walcott, for 1-1 og poengdeling etter en spesiell situasjon hvor tre innbyttere var involvert.

- Det er skuffende med uavgjort med tanke på at vi hadde så bra kontroll på kampen. Vi burde vunnet dette oppgjøret, sier Young til Sky Sports.

- Personlig føler jeg meg i veldig god form og er godt fornøyd med det jeg har prestert i det siste, sier kantspilleren.

Eksentriske Jones og iskalde Herrera I Wayne Rooneys skadefravær fikk Falcao sjansen på topp, mens superstjernene Robin van Persie og Angel Di Maria nok en gang måtte varme benken. Colmbianeren fikk en god mulighet etter ni minutter, men ble blokkert i avslutningsøyeblikket.

Midtveis i 1. omgang smatt Oliver Giroud igjennom på motsatt side. Phil Jones snublet, og det så plutselig meget farlig ut. Men den utradisjonelle engelskmannen krabbet seg foran Giroud og fikk fra liggende posisjon headet ballen ut av farlig område på eksentrisk vis.

Etter halvtimen kunne hjemmefansen juble for scoring. Formsterke Ashley Young la inn fra venstre. Ander Herrera snek seg fri på bakerste stolpe og bredsidet innlegget iskaldt i mål.

Det var midtbanespillerens sjette mål på kun 18 starter. Også Juan Mata (ni mål) og Marouane Fellaini (seks mål) har bidratt med mange mål fra sentral midtbane denne sesongen, hvilket har vært et savn i den røde delen av Manchester i en årreke.

Young i slag Etterlengtet er det også at de røde djevlene er i ferd med å få fart på i hvert fall en av kantspillerne igjen. Ashley Young, som har vært god mot Arsenal tidligere i karrieren, fortsatte i det gode sporet han har vært i og herjet tidvis på venstrekanten.

- Vi ler litt her i studio, fordi Ashley Young har vært så god, sa Alexander Schau i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Like før pause kunne en annen av Uniteds midtbanespillere ha jublet for scoring etter en smart frisparkvariant. Daley Blinds skudd var på vei mot mål, men Chris Smalling stod uheldig nok i veien, slik at Arsenal slapp med skrekken.

Men Arsène Wengers menn kunne likevel ikke smile til pause. Offensivt var Arsenal meget skuffende. Ingen skudd på mål er svært sjeldent for et slikt offensivt arsenal.

Innbytterne endret kampen I 2. omgang hevet gjestene seg. Etter 62 minutter fikk Giroud en megasjanse, men avslutningen fra fem meter ble avverget av David de Gea etter en mesterlig beinparade. Like etter hadde Aaron Ramsey en god mulighet, men vertene hadde marginene med seg på dette tidspunktet.

De Gea måtte ut med skade litt senere. Dermed fikk tidligere Barcelona-keeper Victor Valdes endelig sjansen. Det ble imidlertid ingen stor suksess.

Ti minutter før slutt scoret nemlig innbytter Theo Walcott på innbytter Victor Valdes etter at skuddet gikk via innbytter Tyler Blackett.

Kampen bølget frem og tilbake i sluttminuttene, men verken Giroud eller hans forgjener i Arsenal, Robin van Persie, klarte å omsette sine sjanser til mål.

Dermed endte det 1-1 i storkampen mellom Manchester United og Arsenal. Og dermed tok sistnevnte et godt og fast grep om 3. plassen.

- De startet bedre enn oss, men vi tok over kampen i 2. omgang. Vi hadde sjanser til å score et mål til, men klarte det dessverre ikke, sa Wenger til Sky Sports etter kampen.

- Vi ønsker å sikre 3. plassen og jakte 2. plassen. Forhåpentligvis kan vi ta nye steg neste år, sier Arsenal-manageren.

Frykter stress Van Gaal var ikke helt fornøyd etter kampen.

- Jeg mener at Arsenal kanskje er det beste laget, men Chelsea er bedre til å avslutte kampene. I dag var det vi som ikke klarte det. Det er skuffende, for vi var best i en time, sier United-manageren.

- Vi er ikke klar for Champions League ennå, for vi må gjennom kvalifisering. Og som Wenger sa, er det stressende, sier han.

Han hyllet supporterne etter kampen.

- Fansen er helt utrolig. Det får meg til å tenke: Hvis de er så fantastiske etter en 4. plass, hvordan vil de da være om vi blir mestere? spør nederlenderen.

UTLIGNET: Innbytter Theo Walcott sørget for poengdeling med sin 1-1-scoring ti minutter før slutt.
Reuters / Phil Noble
UTLIGNET: Innbytter Theo Walcott sørget for poengdeling med sin 1-1-scoring ti minutter før slutt. Reuters / Phil Noble Vis mer