Ranheim vant 1-0 over Sandnes Ulf

Innbytter sendte Ranheim til himmels - nå venter Mjøndalen

Det så ut til å gå mot ekstraomganger mellom Ranheim og Sandnes Ulf, men Mats Lillebo ble matchvinner kvarteret før slutt. Eliteseriehåpet lever for Ranheim.

HELT: Innbytter Mats Lillebo scoret for Ranheim kvarteret før slutt. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
HELT: Innbytter Mats Lillebo scoret for Ranheim kvarteret før slutt. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi er veldig fornøyd med å være ett hakk nærmere eliteseriemotstand. Nå ser vi fram til bortekampen mot Mjøndalen i kvalifiseringsfinalen, sa Ranheim-helten Lillebo til Eurosport etter kampslutt.

I det 76. minutt ble Lillebo spilt alene mot mål, og innbytteren gjorde ingen feil alene mot Ulf-keeper Saku-Pekka Sahlgren. Flere scoringer ble det ikke, noe som betyr at Ranheim skal møte Mjøndalen til kamp 19. november. Vinneren av kvalikfinalen får altså retten til å møte laget som ender tredje sist i Eliteserien.

Ulf-trener Bengt Sæternes var naturlig nok ikke glad for utfallet søndag.

- Selvfølgelig er vi skuffet. Vi gjorde en OK kamp, men det glapp en gang mot slutten. Da var Ranheim nådeløse. Samtidig maktet ikke vi å sette sjansene våre, sa den tidligere Brann- og Viking-spissen.

Skuffelse

Ulf-treneren oppsummerer 2017 på denne måten:

- Vi avsluttet veldig dårlig i serien. I tillegg tapte vi i dag. Det er ikke godt nok.

Ulfs Remi Johansen delte sjefens skuffelse.

- Kampen kunne ha bikket begge veier, men Ranheim scoret på en av sine sjanser. Vi leverte en bedre prestasjon enn det vi gjorde i de siste seriekampene, men det hjelper så lite. Nå er vi ute, så nå må vi forberede oss inn mot neste år. Opprykk bør være målet også da. Akkurat nå kjennes det surt og skuffende, men vi får bare riste dette av oss, sa han.

Ranheim-trener Svein Maalen retter blikket mot neste match.

- Vi skal være oss selv mot Mjøndalen, vi skal angripe kampen så godt vi kan. Det blir veldig spennende, konstaterer han.

Scoringsvegringen over

Ranheim hadde ikke scoret på gaukene siden 2015, men trønderne lyktes da det gjaldt som mest.

Begge lag kom til scoringsmuligheter før hvilen. Sondre Sørløkk fikk en mulighet på hodet etter få minutter, men forsøket hans gikk like over mål. Samme mann kom til en ny sjanse etter en halvtime, men igjen mislyktes han fra god posisjon.

Hjemmelaget ville ha straffespark da Mads Reginiussen gikk ned i feltet etter 24 minutter, men uten å få gehør fra dommer Trygve Kjensli.

Ulfs Tomas Kristoffersen prøvde seg på frispark sju minutter før hvilen, men Ranheim-keeper Even Barli hang med på notene. Det gjorde han også da Kjell Rune Sellin kom alene mot mål i det 43. minutt. Burvokteren vartet opp med en fin dobbeltredning.

Sløste

Sandnes Ulf og Kent Håvard Eriksen fikk en god mulighet til å ta ledelsen fire minutter etter pause. Eriksen kom seg i skuddposisjon da han utfordret innover mot Ranheim-boksen, men avslutningen fra skrått hold curlet like utenfor, naturlig nok til vertenes store lettelse. Like etter fikk Kristoffersen en god mulighet fra distanse for bortelaget, men igjen slapp Ranheim med skrekken.

Veteranen Øyvind Storflor og lagkamerat Kristoffer Løkberg kom begge til muligheter for Ranheim, men det måtte en innbytter til for å finne nettmaskene. Mats Lillebo kom innpå etter 68 minutters spill, og åtte minutter etter ble han matchvinner.

Sandnes Ulf kastet innpå både Roger Ekeland og Axel Kryger i jakten på utligning på tampen, men Ranheim holdt unna i hektiske sluttminutter.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer