SUPERINNHOPP: Jordon Ibe kom inn fra benken og hadde målgivende på begge Bournemouths scoringer. Her blir han takket av Jermain Defoe etter sistnevntes matchvinnende mål. Foto: REUTERS/Peter Nicholls/NTB Scanpix
SUPERINNHOPP: Jordon Ibe kom inn fra benken og hadde målgivende på begge Bournemouths scoringer. Her blir han takket av Jermain Defoe etter sistnevntes matchvinnende mål. Foto: REUTERS/Peter Nicholls/NTB ScanpixVis mer

Premier League

Innbytter snudde kampen - ga King og Bournemouth deres første seier

Endelig vant Bournemouth i Premier League.

  • Bournemouth - Brighton & Hove Albion 2-1 (0-0)

(Dagbladet): Joshua King og Bournemouth trengte en seier hjemme mot nyopprykkede Brighton etter en svak sesongstart. Null poeng og kun et mål var fasiten etter de fire første serierundene i Premier League.

De to sørkystklubbene møttes for første gang i Premier League, det var også den første gangen de to møtes i den øverste divisjonen i det engelske ligasystemet.

- Det har tatt oss lenger tid enn vi skulle ønsket, så seieren her i dag var særdeles viktig, sa Bournemouth-manager Eddie Howe etter kamp.

Kritisk

I første omgang var det Bournemouth som dominerte banespillet, men klarte aldri å komme til noen gode avslutningsmuligheter. Joshua King var mye involvert, men kom ofte dypt i banen for å motta ballen og lå sjelden helt fremme sammen med Jermain Defoe.

I pausen var TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller kritisk til Bournemouth bruk av spissparet sitt.

- Hvis de ikke kan bruke King og Defoe som spisspar hjemme mot Brighton, når skal du gjøre det?, spurte Stamsø Møller retorisk.

Joshua King var likevel blant banens mest positive spillere i den første omgangen og prøvde å få fart på «the Cherries».

Etter kvarteret fikk nordmannen en gylden sjanse da Brighton ga bort dypt på egen halvdel, men i stedet for å utfordre valgte King et skudd fra utenfor sekstenmeteren som ble blokkert.

Utover i andre omgang var nordmannen mindre synlig og han ble byttet ut på overtid av andre omgang.

Brighton tok føringen

Fem minutter ut i andre omgang var det Brighton som plutselig skapte kampens to første store sjanser. To gode cornere på rappen fra Pascal Gross ble henholdsvis reddet på streken etter heading fra Marc Duffy, før den neste traff tverliggeren.

Og det var bare en forløper til det neste som skulle skje. Pascal Gross dro seg elegant fri på høyrekanten og et nytt perfekt innlegg havnet på hodet til Solly March, som scoret sitt aller første Premier League-mål.

Gross, som ble kjøpt fra tyske Ingolstadt i sommer, har vært involvert i samtlige av Brightons mål i Premier League med to mål og to målgivende.

Stort innhopp av Ibe

Jordon Ibe kom til Bournemouth fra Liverpool for 15 millioner pund forrige sommer, men slet med å overbevise og hadde før denne kampen fortsatt ikke notert seg for målpoeng i sørkystklubben. Men her viste 21-åringen hva som bor i ham og hvorfor Eddie Howe brukte så mye penger på ham da han kom inn etter 65 minutter.

Bortelaget forsvarte seg godt og Bournemouth slet med å komme seg inn i sekstenmeteren, men da de først klarte det var scoringen briljant.

En liten hælflikk fra Ibe frigjorde Andrew Surman, som med en liten skuddfinte fikk ballen over på sitt foretrukne venstrebein og trillet ballen i lengste hjørnet.

Utover i omgangen åpnet kampbilde seg mer og mer opp og sjansene ble flere. Brighton-kaptein og stopper Lewis Dunk ofret kroppen flere ganger for å blokkere skudd, særlig et fra Ibe så ut til å ha retning mot buret.

MATCHVINNER: Jermain Defoe har akkurat satt inn det avgjørende 2-1-målet til stor glede for Joshua King og de andre Bournemouthspillerne.  REUTERS/Peter Nicholls/NTB Scanpix
MATCHVINNER: Jermain Defoe har akkurat satt inn det avgjørende 2-1-målet til stor glede for Joshua King og de andre Bournemouthspillerne. REUTERS/Peter Nicholls/NTB Scanpix Vis mer

Etter 73 minutter var det nok en gang Ibe som viste frem overblikket. En corner havnet i beina på den tidligere Liverpool-kanten som dro av en mann og med utsiden av foten fant Jermain Defoe.

Rettvendt og uten press var det aldri noen tvil om hva Defoe skulle gjøre. 34-åringen klinte ballen i mål, hans første for Bournemouth siden han var på lån i klubben for 16 år siden.

- Vi har ikke klart å få ballen ofte nok til Defoe i farlige situasjoner så langt denne sesongen, men dette var et steg i riktig retning, sa manager Howe.

Brighton klarte aldri å skape særlig trykk på Bournemouth deretter og det var heller hjemmelaget som holdt på å øke ledelsen. Et frispark fra superinnbytter Ibe snek seg såvidt utenfor stolpen til Mat Ryan.