Innbytter Wiig avgjorde for Sarpsborg

Slo Glimt 2-1.

Sarpsborg jublet for sin første seier i eliteserien på to måneder søndag. En sen scoring av innbytter Martin Wiig ga 2-1 mot Bodø/Glimt.

De tre poengene var kjærkomne for Sarpsborg, som ikke hadde vunnet på sine fem siste kamper før møtet med Glimt. Siste seier for østfoldklubben kom mot Sandnes Ulf 4. mai.

Bojan Zajic sendte gjestene i føringen med en perlescoring midtveis i første omgang.

Han satte ballen i krysset fra like utenfor 16-meteren. Så fornøyd var serberen med scoringen sin at han løp bort til tribunen bak mål, satte seg blant fansen og applauderte seg selv.

Det var den tidligere Vålerenga-spillerens tredje seriemål for sesongen.

Fulltreffer Men etter 66 minutters spill var det gjestenes tur til å juble. En fulltreffer av Papa Alioune Ndiaye fra langt hold sørget for 1-1. Like før utligningen hadde Franck Dja Djédjé en stor mulighet til å sette inn 2-0 til hjemmelaget, men avslutningen gikk utenfor.

Aaron Samuel er Sarpsborgs toppscorer med fem nettkjenninger denne sesongen. Søndag spilte han sin siste kamp for klubben.

Nigerianeren reiser til Kina for å forhandle om sin personlige kontrakt med Guangzhou. Han ble byttet inn fem minutter etter utligningen for å jakte et seiersmål for hjemmelaget, men klarte ikke å komme på scoringslisten i avskjedskampen sin på Sarpsborg stadion.

Innbytterne avgjorde I stedet var det veteranen Wiig som ble den store helten for sarpingene. Fire minutter før full tid nikket han inn 2-1 på et innlegg fra en annen innbytter, Kristoffer Tokstad.

Tokstad ble byttet inn bare fem minutter før scoringen, mens Wiig hadde vært på banen i elleve minutter.

I neste kamp venter Lillestrøm på Åråsen for Sarpsborg. Bodø/Glimt får besøk av Odd hjemme på Aspmyra.

(NTB)