Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Innbytter Zlatan med hattrick i svensk storseier

Knuste Finland 5-0 på Råsunda.

KOM, SÅ OG SEIRET: En friskmeldt Zlatan Ibrahimovic startet på benken, men måtte i aksjon allerede etter 25 minutter da Ola Toivonen pådro seg en skade. Den svenske superstjernen tok oppgaven på alvor og scoret tre mål.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ JONATHAN NACKSTRAND
KOM, SÅ OG SEIRET: En friskmeldt Zlatan Ibrahimovic startet på benken, men måtte i aksjon allerede etter 25 minutter da Ola Toivonen pådro seg en skade. Den svenske superstjernen tok oppgaven på alvor og scoret tre mål.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ JONATHAN NACKSTRAND Vis mer

(Dagbladet): Sverige - Finland 5-0.

En friskmeldt Zlatan Ibrahimovic ga Sveriges landslagssjef Erik Hamrén flere valgmuligheter offensivt foran EM-kvalifiseringsmøtet med Finland.

Den tidligere RBK-treneren var imidlertid usikker på stjernespissens fysiske forfatning, og valgte å starte med Ola Toivonen og Johan Elmander på topp med Zlatan som joker på benken.

- Han var klar for å spille, så han ble kanskje litt overrasket. Hadde han hatt fysikk til å holde i 90 minutter hadde jeg ikke vært i tvil om å sette ham inn, men han klarer ikke 90 minutter, sa Hamén før avspark.

Landslagsmål 26, 27 og 28 Zlatan hadde imidlertid fysikk til 65 minutter, og vel så det. Da Toivonen måtte gi seg med en skade på stillingen 1-0 til Sverige, måtte nemlig 29-åringen i aksjon tidligere enn Hamrén hadde planlagt.

Ti minutter senere hadde han scoret to ganger, og gitt Sverige en trygg 3-0 ledelse de hadde små problemer med å holde på til pause.

Åtte minutter ut i annen omgang kom kveldens tredje fulltreffer og hans 28. landslagsmål i karrieren da han rykket seg fri fra oppasseren sin og stanget Kim Källströms presise frispark forbi Anssi Jaakkola i finnenes mål.

Ydmyk Etterpå var det en ualminnelig ydmyk Zlatan som var mest opptatt av å skryte av egne lagkamerater og publikum på Råsunda overfor TV 4.

- Det hadde vært umulig uten lagkameratens hjelp. Det er dem jeg har og takke - dem og publikum, sier han.

Kim Källström scoret Sveriges første mål etter 11 minutter med et frispark fra 35-40 meter som var ment som et innlegg, mens Emir Bajrami fastsatte sluttresultatet til 5-0 med en chip sju minutter før slutt.

Seieren betyr at svenskene ligger meget godt an med tanke på  en plass i EM-sluttspillet neste sommer. Selv om Nederland er i førersetet kampen om gruppeseieren, styrket Erik Hamréns menn sin stilling som beste toer, som også gir direkte plass i sluttspillet.

Riktignok vant gruppetreer Ungarn med oppskriftsmessige 3-0 borte mot San Marino, men er tre poeng bak svenskene med én kamp mer spilt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media