Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Innbytteren reddet Vålerenga mot erkerivalen

Lillestrøm hadde seieren i lomma.

UTLIKNET 10 MINUTTER FØR SLUTT: 
Vålerengas Isaac Boakye utliknet til 1-1 mot LSK på Ullevaal Stadion søndag kveld.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
UTLIKNET 10 MINUTTER FØR SLUTT: Vålerengas Isaac Boakye utliknet til 1-1 mot LSK på Ullevaal Stadion søndag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): • Vålerenga - Lillestrøm 1-1 (0-0)

Vålerenga tapte ikke en eneste kamp på eget gress i fjorårets sølvsesong.

I kveld så den lange, ubeseirede rekka ut til å stå for fall - og det mot laget det gjør aller vondest å tape for.

Men snaue ti minutter før slutt reddet innbytter Isaac Boakye det ene poenget for Vålerenga. VIF-spissen havnet i løpsduell med Steinar Pedersen, kom seg den nødvendige halvmeteren foran og banket inn utlikningen mellom beina på Stefan Magnusson.

- Veldig godt for meg, og for fansen. Jeg er glad vi ikke gjorde oss til latter med å tape i kveld, sa Boakye til TV 2 etter kampen.

Målet kom etter et vedvarende Vålerenga-trykk, men Lillestrøm var hele tiden en trussel på overganger.

JUBLET MED FANSEN:  Lillestrømspillerne jublet med Kanarifansen etter 1-0 scoringen til Erling Knudtzon.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
JUBLET MED FANSEN: Lillestrømspillerne jublet med Kanarifansen etter 1-0 scoringen til Erling Knudtzon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- I ettertid er det et greit resultat, men før kampen skulle jeg gjerne hatt tre poeng, sa Martin Andresen etter kampen.

- Det var to forskjellige omganger for vår del. Vi klarte ikke å få etablert noe spill i førsteomgangen. I andre omgang lignet vi mer på oss selv, sa VIF-treneren til TV 2.

Bedre etter ferien Han lover at laget hans blir bedre etter ferien.

— Vi har hatt mange spillere ute med skader lenge. De trenger tid. Vi kommer ikke til å være i toppform før etter ferien. Vi må være smarte med hvem vi starter kampene med, og det blir rokeringer, sa han til NTB.

Henning Berg var fornøyd med det meste, men mener målet til Boakye var av det billige slaget.

- Vi gjorde veldig mye bra i dag. Defensivt så hadde vi veldig bra kontroll veldig lenge og slapp Vålerenga til få sjanser. De måtte gjøre flere bytter for å komme i gang. Det målet vi slapp inn var litt enkelt, men bortsett fra det så gjorde vi veldig mye bra forsvarsmessig, sier Berg.

Lynrask Knudtzon Henning Bergs menn har nemlig vist seg som et formidabelt kontringslag i bortekampene mot Stabæk og Rosenborg (har scoret 11 mål på de to kampene), og denne gangen var det Vålerenga som fikk svi for hurtigheten kanarifuglene har på topp.

Og vertene kan nesten takke seg selv - står du helt oppe på midtbanen med bakerste mann og attpåtil lar en mann som Erling Knudtzon stå helt alene ute på høyresida ber du om bråk.

FORTVILER: Vålerenga brant mange sjanser kampen. Her fortviler Vålerengas Isaac Bokaye etter en av dem.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FORTVILER: Vålerenga brant mange sjanser kampen. Her fortviler Vålerengas Isaac Bokaye etter en av dem. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Da Anthony Ujah mottok ballen feilvendt 10 meter inn på egen halvdel trengte han bare å flukte den inn i bakrommet og la Knudtzon løpe.
 
Det gjorde den tidligere Lyn-spilleren til gagns, mye fortere enn venstreback Andreas Nordvik, og han avsluttet det sugende løpet med
å sette ballen under beinet til Lars Hirschfeld.

- Det var mye bakrom, og gutta så at jeg gikk på løp. Ingen som kan ta meg igjen da, og da var det bare å sette den i mål, sa Knudtzon etter kampen.

Kanarifansen bak målet gikk bananas, noen greide til og med å ta seg over reklameskiltene og ut på banen for å feire med spillerne.

Da var det spilt 51 minutter, og målet satte fart på det som til da hadde vært en relativt søvndyssende affære.

I stanga fra Ujah Før pause skjedde det fint lite foran noen av målene:

Luton Shelton hadde Vålerengas beste forsøk - det var omtrent det eneste også - da han stormet forbi Karim Essediri og Steinar Pedersen og avsluttet mot korthjørnet fra 10 meter. Stefan Magnusson var kjapt nede og rakk såvidt å få ei hånd på ballen.

Med litt flaks kunne Lillestrøm gått til pause med ledelse:

BENGALSKE LYS: Lillestrømsupportere med bengalske lys på tribunen før kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BENGALSKE LYS: Lillestrømsupportere med bengalske lys på tribunen før kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Toppscorer Anthony Ujah testet Lars Hirschfeld første gang etter en halvtime, med en heading som tvang VIF-keeperen ut i full strekk. Ujah var enda nærmere i omgangens siste minutt. Denne gangen smalt ballen i stanga, og returen fra skrått hold gikk bare til innkast.

Herlig soloraid De siste 45 minuttene ble langt mer fartsfylte enn det vi var vitne til i 1. omgang.

Og Lillestrøm kunne langt på vei punktert kampen om Björn B. Siguardarsson hadde holdt hodet kaldt etter en vakker soloprestasjon på
stillingen 1-0 til gjestene: Islendingen ble hælsparket fra av Espen Søgård, satte fart mot VIF-stopperne og dro seg mellom begge med
utsøkt ballbehandling. Han prøvde å vente ut Hirschfeldt, men VIF-keeperen vant duellen, og returen havnet over tverliggeren.

I stedet kom Vålerenga tilbake da André Muri headet ballen gjennom til Boakye, Frode Kippe rakk ikke fram og Steinar Pedersen ble for sein.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media