Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien:

Innbytterne holdt på å redde Vålerenga. Så tok Gytkjær ansvar

Forrykende fotballkamp i Haugesund.

MATCHVINNER: Frederik Gytkjær ble dagens mann da han scoret vinnermålet ett minutt før full tid mot Vålerenga. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
MATCHVINNER: Frederik Gytkjær ble dagens mann da han scoret vinnermålet ett minutt før full tid mot Vålerenga. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Haugesund - Vålerenga 4-3

(Dagbladet): Vålerenga-trener Ronny Deila mener Oslo-laget har alle forutsetninger for å bli et topplag.

I Haugesund var det imidlertid ikke særlig mye som vitnet om det de første 70 minuttene. Vålerenga-forsvaret hadde nemlig store problemer med å tøyle en Erik Huseklepp og Ibrahim Shuaibu.

Mer topplag-takter var det derimot da de kjempet seg tilbake til 3-3. Men ett minutt før slutt scoret Frederik Gytkjær målet som ble avgjørende. Slik tok også Haugesund med seg alle poengene fra oppgjøret.

- Helt forferdelig. Vi taper to poeng. Jeg synes gutta gjør en god kamp, og vi prøver alt vi kan, sier Muhamed Keita til Eurosport.

Scoring og kjempesjanse

Innledningsvis var det derimot Haugesund som tok kommandoen. Foruten et solid forsøk av Robert Lundström, var det hjemmelaget som styrte.

Derfor var det heller ikke ufortjent at Haugesund tok ledelsen etter et snaut kvarter.

Et langt innkast ble sendt inn i feltet, og etter en dårlig Vålerenga-klarering havnet ballen hos Frederik Gytkjær ved 16 meter. Dansken fyrte av, og ballen gikk via en Vålerenga-forsvarer og i mål.

Noen få minutter senere hadde de også en eventyrlig sjanse til å doble ledelsen da Ibrahim la ballen inn foran mål, der Huseklepp skled frem akkurat litt for sent til å sette den i nettet.

Haugesund doblet - Vålerenga svarte

Alt i alt hadde Vålerenga-forsvaret store problemer med å tøyle Haugesund-angriperne i første halvdel av kampen. De hadde heller ikke mye å stille opp med da Ibrahim lurte offside-grensa, snek seg bak VIF-forsvarerne og satte ballen iskaldt i mål bak Marcus Sandberg.

- Vi er ikke helt på tå hev der bak. Vi må også ha mer tålmodighet framover, oppsummerte Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation overfor Eurosport i pausen.

Men Vålerenga klarte å svare umiddelbart - via et Haugesund-hode. Herman Stengel slo et perfekt frispark inn i feltet, som Vegard Skjerve headet i eget nett.

Vålerenga så ut til å få opp energien etter scoringen. Men bare et par minutter ut i andre omgang kom smellen igjen.

Blemme

Denne gangen var det keeper Sandberg som bommet på ballen i klareringsforsøket. Den snappet Ibrahim opp og satte enkelt i mål.

Men med tjue minutter igjen øyne igjen Vålerenga håp. Etter enda et godt Stengel-frispark forsøkte flere å sette ballen i mål. Til slutt havnet den hos Muhamed Keita, som fikk satt den i mål.

Plutselig var det kamp igjen.

Ti minutter før slutt kom også utlikningen. Denne gangen var det innbytter Magnus Grødem som steg høyest på et innlegg, og stanget ballen i mål.

Men det stoppet ikke der. Som om kampen ikke hadde inneholdt nok fra før.

Ett minutt før slutt klarte Frederik Gytkjær å lure vekk en Vålerenga-forsvarer og elegant sette ballen i mål.

Det ble også målet som avgjorde kampen. Lillebroren til Christian Gytkjær ble dagens mann i Haugesund.