Innbytterne og debutanten sørget for målfest for Start

Snudde fra 0-1 til 3-1 på sju minutter mot Haugesund.

(Dagbladet): Fram til det 70. minutt var ikke kampen mellom Start og Haugesund særlig underholdende - bortsett fra Pontus Engbloms scoring i det 23. minutt.

Men så skjedde dette:

Babacar Sarr og Gudmundur Kristjansson kom innpå for Start.

Snudde på fire minutter Ti sekunder senere satte Sarr ballen i mål med hodet etter en dødball - og sørget for utligning til 1-1 på sitt første touch i kampen.

Vel fire minutter senere var Start-debutant Markus Berger noe heldig, og fikk en heading i eget hode - som deretter gikk inn i nettmaskene i Haugesund-målet.

Tre minutter scoret Gudmundur Kristjansson det som trolig vil bli rundens mål. Fra rundt 25 meter klinte innbytteren til - i det lengste krysset. Helt umulig for Per Morten Kristiansen i FKH-målet å redde.

Dermed hadde Start snudd kampen på fire minutter - og gått opp til 3-1-ledelse på sju minutter.

Fornøyd Mjelde - I Tippeligaen har det viste seg at det er viktig å score det første målet, men noen ganger kan man også snu kamper. Moral og det at vi ikke gir opp, er fantastisk, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Han var forbauset over hvordan innbytterne skaffet laget uttelling.

- Det er nesten så man ikke kan tro det. Vet ikke om jeg har opplevd det som Tippeliga-trener før, at begge de to man bytter inn scorer, sier en smørblid Mjelde til C More.

Start tapte sin serieåpningskamp mot mot Strømsgodset, mens Haugesund spilte uavgjort mot Lillestrøm.

Dermed var det to lag som nok begge ønsket tå sikre tre poeng på Sør-Arena i Kristiansand i ettermiddag.

Lite sjanser Start åpnet kampen klart best, men lufta gikk litt ut av laget da Haugesund tok ledelsen.

LEDELSE:  Pontus Engblom sørget for scoring til Haugesund i første omgang, men gjestene ble gjort skamme på i den andre omgangen av hjemmelaget. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
LEDELSE: Pontus Engblom sørget for scoring til Haugesund i første omgang, men gjestene ble gjort skamme på i den andre omgangen av hjemmelaget. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

I det 23. minutt kom David Myrestam rundt på kanten, og la flott inn i boksen. På bakerste hadde Pontus Engblom ingen problemer med å sette inn 1-0-målet med pannebrasken.

Start måtte greie seg uten Jesper Mathisen i midtforsvaret. Han la seg under kniven denne uken, og er ventet å bli borte noen uker. Inn har klubben fått østerrikeren Markus Berger, som spilte fra start - og også tegnet seg på scoringslista.

Bortsett fra scoringen, bød ikke de første 45 minuttene på de helt store sjansene. Starts største sjanse kom allerede i det andre minuttet av kampen, da Espen Hoff fyrte i vei et skudd som gikk utenfor.

Rett før 60 spilte minutter var Start ikke langt fra å utligne. Glenn Andersens slo inn til Matthias Vilhjalmson som headet like til side for venstre stolpe.

Sjansen til Vilhjalmson førte til at Start hevet seg og så ut til å fornye energien i laget.

Og ikke lenge etter hadde Start sørget for at poengen ble på Sør Arena.