Innbytterne reddet Brann

Men hvem skulle tro at Fredrikstad har et keeperproblem?

SUPERSUB: Armann Björnsson scoret på overtid for Brann og sikret 2-1-seier mot keeper Erik Bråthen og Fredrikstad.
Foto:  Marit Hommedal, Scanpix
SUPERSUB: Armann Björnsson scoret på overtid for Brann og sikret 2-1-seier mot keeper Erik Bråthen og Fredrikstad. Foto: Marit Hommedal, ScanpixVis mer

BERGEN (Dagbladet.no): Fredrikstad tok en tidlig ledelse, og var best i det meste i en omgang. En god Erik Bråthen i målet stoppet lenge alt Brann hadde å by på.

Verken Lasse Staw eller Erik Bråthen har høstet overskrifter av den hyggelige sorten i år, men mot Brann fikk sistnevnte sin store revansje.

- Tapet var veldig bittert, for dette kunne gått andre veien. Jeg hadde vel en god dag på jobb, og det var gledelig, sier Erik Bråthen til TV 2, etter at han ble kåret til banens beste av TV-seerne.

Han leverte to enorme redninger i førsteomgangen, først på David Nielsens heading fra fem meter, dernest på Eirik Bakkes avslutning fra enda kortere hold, gjorde at FFK kunne gå til pause med en ettmålsledelse.

Men til slutt avgjorde Brann på overtid etter mål fra innbytterne Armann Björnsson og Azar Karadas.

- Vi var ikke der vi ønsket fra  start, men spilte oss opp og tok helt over. Det var en veldig seier. Da fikk vi heng på de tre lagene der oppe, sier Karadas til TV 2.

- Jeg fikk bare beskjed om å gå inn og score mål. Det var ikke mye annet å gjøre, gliser Björnsson, selv om han innrømmer at han burde scoret enda ett.

Dobbelttabbe
Var østfoldingene gode og dyktige bakover, var Brann alt annet i åpningsminuttene av hjemmekampen mot Fredrikstad.

En svak avklaring fra Håkon Opdal endte til slutt hos Raio Piroja. Estlenderens svake avslutning gikk i retning Birkir Sævarsson, som på klønete vis styrte ballene i eget nett — forbi en utmanøvrert Håkon Opdal.

Samme Opdal gjorde det likevel godt igjen da han på elegant vis fikk slått en Everton-avslutning til corner bare ti minutter senere. Brasilianeren var alene gjennom, men sliter fortsatt med å finne nettmaskene, og derfor måtte FFK nøye seg med det ene før hvilen.

Etter hvilen ble FFK langt mer defensive, og det var derfor bare et tidsspørsmål før Brann skulle finne nettmaskene. 66 minutter viste seg å være riktig lottonummer, da Azar Karadas endelig viste at det er mulig å score med pannebrasken på Erik Bråthen.

TRENGTE OVERTID: Først på overtid klarte Brann å sikre tre poeng. Mye på grunn av en god FFK-keeper Erik Bråthen, her liggende på bakken i helblått. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
TRENGTE OVERTID: Først på overtid klarte Brann å sikre tre poeng. Mye på grunn av en god FFK-keeper Erik Bråthen, her liggende på bakken i helblått. Foto: Marit Hommedal, Scanpix Vis mer

Hassan El Fakiris presise innlegg gjorde jobben enkel for tanksenteren, som dermed kunne notere seg for sin tredje scoring for sesongen.

Straffebom
Brann burde hatt flere, men Bråten fortsatte å imponere. Ikke minst da FFK ga et utrolig klønete straffespark etter at Vidar Martinsen hoppet inn i kroppen på Karadas

Huseklepp gikk til ellevemeteren, mens Bråthen bare slang seg — langt, elegant og grasiøst i sitt høyre hjørne, der Huseklepps avslutning også befant seg.

Får man ikke mål på slikt, og samtidig bommer på målet på tre meters hold, slik Armann Björnsson gjorde på overtid, er det vanskelig å vinne fotballkamper.

Da alt håp så ut som det var over, dukket imidlertid nevnte Björnsson opp på nytt, og dyttet inn vinnermålet tre minutter på overtid.

Huseklepp og Jaiteh kom alene med Bråthen fire minutter på overtid. Huseklepp spilte til Jaiteh, men det gikk litt smått, og en FFK-forsvarer rakk å stresse Brann-spilleren til å bomme på åpent mål.

Likevel: 2-1, og Brann opp til en fjerdeplass i årets rekordjevne tippeliga.

TIDLIG I LEDELSEN: Etter bare fire minutter scoret Raio Piiroja via beinet til Branns Sævarsson. Foto:  Marit Hommedal, Scanpix
TIDLIG I LEDELSEN: Etter bare fire minutter scoret Raio Piiroja via beinet til Branns Sævarsson. Foto: Marit Hommedal, Scanpix Vis mer