Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Innbytterne reddet Chelsea

Bare fem poeng opp til United.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Chelsea-Newcastle 1-0

Etter sjansesløseriet mot Arsenal søndag, følte Mourinho seg sikker på at avstanden opp til United ville krympe til fem poeng etter Chelsea-seier mot Newcastle. Den karismatiske portugiseren holdt ord, men de blå stanget i en Newcastle-mur 75 minutter før innbytterne Sjevtsjenko og Drogba fikset fortsatt spenning i gullkampen.

- Spilte ikke bra

- Vi må gi all ære til Newcastle som forsvarte seg veldig bra, sa Mourinho ifølge Skysports etter kampen.

Og skrøt ikke av sine egne disipler.

- Vi selv spilte ikke særlig bra, men de forsvarte seg bra og var farlige med Obafemi Martins i angrep. I dag er det bare deilig med tre poeng, fortsatte portugiseren.

- Vi gamblet, og heldigvis betalte det seg.

Ny angrepsrekke

image: Innbytterne reddet Chelsea

For det var faktisk bortlaget fra Tyneside som var nærmest scoring før pause på Stamford Bridge. Kvarteret var spilt da Antoine Sibierski steg til værs på et hjørnespark fra venstre. Chelsea-keeper Hilario var ute på tur, men franskmannens hodestøt traff tverliggeren.

Chelsea manglet den sedvanlige rytmen og trykket i angrepsspillet, noe som nok til dels skyldtes at Mourinho valgte å gi ei helt ny angrepsrekke sjansen fra start. Arjen Robben herjet det siste kvarteret mot Arsenal, men sleit i første omgang mot Newcastle.

Salomon Kalou startet som spiss, og virker foreløpig ikke å være moden for nivået. Shaun Wright-Phillips startet ute til venstre, men også han sleit med å komme forbi eks-Chelsea-back Celestine Babayaro.

Og ingen i den nykomponerte angrepsrekka hadde scoret i årets Premier League.

Avgjørende dobbelt-bytte

Man kan mene mye om Jose Mourinho, men kjedelig og forutsigbart blir det aldri med portugiseren i manesjen. Etter en dørgende kjedelig første omgang, langt under vanlig Chelsea-standard, byttet han derfor to spillere til pause.

En tam Shaun Wright-Phillips og en småskadet Ricardo Carvalho måtte vike plass for midtbanesjefen Makelele og toppscorer Drogba.

Chelsea styrte banespillet totalt, men sleit med å skape store målsjanser. Midtveis i omgangen kastet Mourinho innpå Andrej Sjevtsjenko i jakten på vinnermålet.

AVGJØRENDE DUO: Innbytterne Didier Drogba og Andrej Sjevtsjenko fikset Chelsea-seier mot Newcastle i kveld. Foto:AP
AVGJØRENDE DUO: Innbytterne Didier Drogba og Andrej Sjevtsjenko fikset Chelsea-seier mot Newcastle i kveld. Foto:AP Vis mer

Og «The Special One» fikk godt betalt for sine bytter drøye kvarteret før slutt.

Fem poeng opp til United

Arjen Robben spilte til Sjevtsjenko inne i feltet og ukraineren flikket ballen videre. Foran mål vaket Drogba i perfekt posisjon og oksen fra Elffenbenskysten kunne enkelt pirke inn sitt niende seriemål fra kloss hold.

Et hardtarbeidende Newcastle mistet gnisten etter Drogbas scoring, og Arjen Robben var nær ved å doble da han traff stolpen to minutter før slutt.

Med like mange kamper spilt, skiller det nå fem poeng mellom Chelsea og serieleder Manchester United.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen? Og hvem vinner Premier League?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!