INNBYTTERFEST: Zenit St. Petersburg så lenge ut til å ta en sterk borteseier mot Sevilla i europaligaens kvartfinale torsdag, men to reserver snudde kampen til 2-1-seier for hjemmelaget. Her jubler Carlos Bacca (t.v) med lagkamerat Timothee Kolodziejczac. Foto: REUTERS/Marcelo del Pozo/NTB Scanpix
INNBYTTERFEST: Zenit St. Petersburg så lenge ut til å ta en sterk borteseier mot Sevilla i europaligaens kvartfinale torsdag, men to reserver snudde kampen til 2-1-seier for hjemmelaget. Her jubler Carlos Bacca (t.v) med lagkamerat Timothee Kolodziejczac. Foto: REUTERS/Marcelo del Pozo/NTB ScanpixVis mer

Innbytterne reddet Sevilla

Zenit så ut til å ta en sterk borteseier, men så snudde alt.

Zenit St. Petersburg så lenge ut til å ta en sterk borteseier mot Sevilla i europaligaens kvartfinale torsdag, men to reserver snudde kampen til 2-1-seier for hjemmelaget.

André Villas-Boas og hans Zenit-mannskap tok ledelsen mot den spanske seriefemmeren etter 29 minutters spill. Aleksandr Rijazantsev fikk to sjanser alene med Sevilla-keeper Sergio Rico og scoret på den andre.

Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål. 17 minutter før full tid steg imidlertid colombianske Carlos Bacca til værs på bakerste stolpe og stanget inn utligningen for hjemmelaget. Da hadde spissen vært på banen i kun 12 minutter.

Og det ble virkelig innbytternes aften i Spania torsdag. To minutter før full tid overlistet Denis Suárez gjestenes keeper med et strålende volleyskudd og sørget for 2-1-seier til Sevilla. Scoringen kom på hjemmelagets hjørnespark nummer 21 i kampen.

Trener Unai Emery kunne koste på seg et bredt smil og konstatere at byttene hans ga solid belønning.

En sen scoring ble det også i kvartfinalen mellom Dinamo Kiev og Fiorentina. Jeremain Lens så ut til å ha gitt Dinamo Kiev seieren med sin scoring etter 36 minutter, men på overtid utlignet Khouma Babacar til 1-1 for gjestene fra Italia.

Uavgjort endte også oppgjøret mellom Club Brugge og Dnipro i Belgia. Det oppgjøret forble målløst.

Returkampene spilles i neste uke.

(NTB)