Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Innbytternes festaften

Hjemmelaget Aalesund lå under etter bare fem minutters spill. Det gadd ikke Kjetil Rekdal stå og se på.

TAKK FOR TILITTEN: Sier Fredrik Ulvestad på denne måten. Innbytteren snudde kampen for Aalesund og sikret hjemmeseier, tabellnagling og fest på tribunen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
TAKK FOR TILITTEN: Sier Fredrik Ulvestad på denne måten. Innbytteren snudde kampen for Aalesund og sikret hjemmeseier, tabellnagling og fest på tribunen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

AALESUND (Dagbladet): Aalesund - Strømsgodset 2-1

16. mai og fullsatte tribuner kledd i oransje, det finnes knapt en bedre anledning for Kjetil Rekdal å glede sitt hjemmepublikum med smarte trekk.  

Tatt på senga Gjestende lag, Strømsgodset, åpnet med en scoring etter fem minutter. Aafk var presset på defensiven og de få angrepene som ble foredlet til sjanser, ble upressist og svakt ivaretatt.  

Det ga Kjetil Rekdal muligheten til å justere. Han tok resolutt Peter Orry Larsen og Kjell Rune Sellin av banen og byttet inn Sander Post og Fredrik Ulvestad.

Smart Det skulle vise seg å være et klokt trekk av Rekdal. Begge ble målscorere. Først ut var Post som headet ballen i mål rett før pause og Ulvestad knallet inn sin scoring etter 69 minutter. 

Ledelsen kunne vært større.

 Michael Barrantes var ikke spesielt godt konsentrert da han brente straffesparket Aalesund fikk et par minutter etter at de tok ledelsen 2-1.  

Ujevnt Spillemessig varierte både Strømsgodset og Aalesund veldig i løpet av kampen. Aalesund falt av og til ned på et spillemønster med veldig puslete pasningsspill og liten aggressivitet. Godset ble presset bakpå og lot Aafk komme til flere sjanser, som til tider endte i både stang og tverrligger.  

Mot slutten av kampen hadde Aafk kontroll på det alle meste. Godset hadde noen få forsøk, men også gjestene manglet noen med kaldt hode og velutviklet teknikk i avslutningsøyeblikket.

Da dommeren blåste av etter en rekke småsjanser i sluttsekundene, eksploderte 10 000 sunnmøringer i vill feiring. Rekdal selv danset med sine lykkelige spillere i midtsirkelen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media