Innebandy-spiller døde etter å ha ligget i koma i åtte dager

Gjelleråsen-spilleren falt om på banen.

GÅTT BORT: Innebandyspilleren Tobias Wendelstig i aksjon for Gjelleråsen IF i en sluttspillkamp i mars i år. Wendelstig døde på Rikshospitalet søndag kveld, etter at han falt livløs om på banen med hjertestans under en eliteseriekamp lørdag 31. oktober.
Foto: Truls-Jarle Hansen / Varingen / NTB scanpix
GÅTT BORT: Innebandyspilleren Tobias Wendelstig i aksjon for Gjelleråsen IF i en sluttspillkamp i mars i år. Wendelstig døde på Rikshospitalet søndag kveld, etter at han falt livløs om på banen med hjertestans under en eliteseriekamp lørdag 31. oktober. Foto: Truls-Jarle Hansen / Varingen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Den svenske innebandyspilleren Tobias Wendelstig (34) er død.

Wendelstig spilte på den norske klubben Gjelleråsen og falt om med hjertestans under en kamp i eliteserien lørdag 31. oktober.

- Familien har nå gått ut med bekreftelse at «Tobbe» måtte gi tapt i sin viktigste kamp i livet, skriver leder for Gjelleråsen Elite, Thor Dag Falkeid, i SMS til NTB.

- Tankene mine går nå først og fremst til hans nærmeste familie. Dette er så meningsløst og trist at det ikke er gått opp for oss ennå. Så jeg tenker også på at alle hans lagkamerater og alle andre i vår lille innebandyfamilie og den sorgen de føler. Dette er en tung dag for norsk og svensk innebandy. Akkurat nå må vi bare fordøye sjokket, sier president i Norges Bandyforbund Erik Hansen i en pressemelding.

34-åringen døde i går etter litt over en uke i kunstig koma på Rikshospitalet. Det melder Helagotland.se.

- Alle mine tanker går til familien, samboeren og dattera på fire år. Han hadde et stort talent og Tobias var veldig godt likt av alle på laget, sier tidligere lagkamerat Joakim Bandholtz til nettstedet.

Falt om Det var i kamp mellom Gjelleråsen og Greåker at Wendelstig plutselig falt om. Hendelsen fant sted i Lihallen i Nittedal. Ifølge Romerikes Blad var Gjelleråsen-spilleren var på vei mot innbytterbenken da han skal ha begynt å sjangle.

- Han falt om og de som var i hallen trodde først det var snakk om en besvimelse. Da de gikk bort til ham og så at han raskt forandret farge i ansiktet og ikke pustet, skjønte de at det var snakk om noe mye verre, sa sportslig leder i Gjelleråsen innebandy, Thor Dag Falkeid til Romerikes Blad.

Ifølge lokalavisa ble det ikke funnet en hjertestarter i hallen. Heller ikke etter å ha oppsøkt svømmehallen i bygget ved siden av ble det funnet en hjertestarter.

Bekymret - Det bekymrer meg meget. Jeg har visst at den har stått der tidligere, inne i et skap. Men sånn er det med et kommunalt bygg. Det som er sikkert er at vi skal kjøpe en egen i klubben, selv om vi holder førstehjelpskurs ofte, sa Falkeid.

Lihallen driftes av kulturenheten i Nittedal kommune. Kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg aner ikke hvorfor det ikke var en hjertestarter i hallen.

- Dette er et mysterium, for alle våre haller er utstyrt med hjertestarter. Vi skal ha gjennomgang til uka. Den er rett og slett borte, sa Smith-Solevåg til VG for ei uke siden.