Innebandyspiller dopingtatt

Sarpsborgmannen skylder på kosttilskudd.

En spiller i Sarpsborg Innebandyklubb har avlagt positiv dopingprøve, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

- Jeg kan bekrefte at en av våre unge spillere har avlagt en positiv dopingprøve. Prøven ble avlagt etter kampen mot Sveiva i Skjeberghallen 30. september, forteller leder av Sarpsborg Innebandyklubb, Øyvind H. Mathisen.

Sarpsborg-spillerens dopingprøve viste spor av stoffet Methyhexeanemin, og spilleren har forklart at han fikk i seg stoffet etter å ha brukt et kosttilskudd av merket Jack3D. Stoffet ble kjøpt av spilleren på et kjøpesenter i Sverige.

- Spilleren har forklart oss at han fikk anbefalt dette produktet i en forretning, og at han ikke sjekket innholdet. Dette er beklagelig og kun spillerens ansvar, sier Mathisen.

Spilleren trente på et annet helsesenter enn resten av spillergruppa i sommer, og Sarpsborg-lederen tar selvkritikk på at den aktuelle spilleren ikke fikk den samme oppfølgingen som resten av spillerne har fått i løpet av sommeren.

Generalsekretær Tomas Jonsson i Norges Bandyforbund beklager på det sterkeste at innebandysporten har fått en ny dopingsak på bordet.

- Dette er en veldig beklagelig sak. Jeg ser ikke dette som et bevisst forsøk på å dope seg, men det er altså knyttet opp til et kostholdsprodukt som er kjøpt i Sverige. På grunn av dette har vi nå gått ut med en generell advarsel til alle våre klubber om at man er forsiktig med slike typer produkter, sier Jonsson.

Det er ikke avklart hvilken straff spilleren vil få fra Norges Idrettsforbund.

(NTB)