<strong>MIDLERTIDIG REAL MADRID-MANAGER:</strong> Santiago Solari. Foto: Susana Vera/Reuters/NTB Scanpix
MIDLERTIDIG REAL MADRID-MANAGER: Santiago Solari. Foto: Susana Vera/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Innen 12 dager må Real Madrid bestemme seg. Dette er kandidatene

Hvem tar over etter Julen Lopetegui i Real Madrid?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har vært noen tunge måneder for den spanske manageren Julen Lopetegui. Først fikk han sparken som manager for Spania under sommerens VM, etter at han inngikk en avtale med Real Madrid.

Denne uka fikk 52-åringen også sparken i den spanske hovedstaden. Han satt dermed mindre enn 20 uker i sjefsstolen.

Real Madrid var også uvanlig krasse da de annonserte Lopeteguis avgang. Klubbstyret pekte på at lagets prestasjoner så langt denne sesongen ikke står i stil med spillermateriellet manageren hadde til rådighet. For åtte av Real Madrid-spillerne var blant de nominerte i den prestisjefulle Gullballen-kåringen.

Real Madrid ligger på en pinlig 9. plass på tabellen. Tungen på den berømte vektskåla kom etter 1-5-tapet for rivalene i Barcelona. Det var mer enn Real Madrid-styrte tålte. For dagen etter var han ferdig.

<strong>FIKK SPARKEN:</strong> Real Madrid-manager Julen Lopetegui. Foto: Paul Hanna/Reuters(NTB Scanpix
FIKK SPARKEN: Real Madrid-manager Julen Lopetegui. Foto: Paul Hanna/Reuters(NTB Scanpix Vis mer

- Bli værende!

- Julen, vær så snill å bli værende! ropene fra Barcelona-supporterne på Camp Nou levnet liten tvil. Når motstanderfansen ønsker at du skal bli værende, har du et tydelig problem.

Lopetegui hoppet etter Wirkola da han tok over den spanske giganten. Zinédine Zidane hadde overraskende tatt farvel etter tre strake Champions League-seire med klubben. Da klubben skulle erstatte ham, var det med den spanske versjonen av David Moyes.

I likhet med da Manchester United erstattet Sir Alex Ferguson med nevnte Moyes, hentet Real Madrid inn en manager som ikke hadde vunnet noe. Lopetegui var ikke ukjent med å få sparken. I sin første jobb som manager for Rayo Vallecano fikk han sparken etter ti ligakamper.

Historien gjentok seg i Real Madrid. Ti seriekamper var alt han fikk sammen med stjernegalleriet. I Porto var han manager i to sesonger før han på nytt fikk sparken, denne gangen midtveis i sesongen etter exit i Champions League mot Chelsea.

Da han fikk Spania-jobben var han sterkt linket til jobben i Wolverhampton. At Spania ansatte Lopetegui kom overraskende på mange, for han var nærmest et uskrevet blad.

Det har kommet rapporter på at Lopetegui var for snill med spillerne i Real Madrid, når de egentlig trengte en oppstramming. Samtidig skal nivået på trening ha falt.

Livet etter Cristiano Ronaldo har også vist seg å være vanskelig. Selv om Lionel Messi manglet for Barcelona da lagene møttes sist, er det Ronaldos fravær som virker å ha klart størst innvirkning.

Solari midlertidig

Foreløpig er det Santiago Solari, som spilte for klubben mellom 2000 og 2005, som har tatt over roret i Real Madrid. Han trente nylig klubbens reservelag, og tar dermed samme vei som Zinédine Zidane gjorde.

Real Madrid må bestemme seg innen 12 dager om Solari skal bli værende i klubben ut sesongen. For ifølge spanske AS er reglene slik at en midlertidig manager bare kan være midlertidig i maks 14 dager. Etter dette må personen enten få jobben fast eller så må klubben ansette en annen.

Solari åpner for å bli permanent manager.

- Jeg er veldig positiv når jeg påtar meg noe. Jeg skal gjøre alt jeg kan. Det er en fantastisk mulighet i en fantastisk klubb. Det sier jeg ikke bare fordi jeg nå er hovedtrener for førstelaget. Jeg har vært her med andre lag, og jeg har spilt her og svettet i drakta for denne klubben, sier han ifølge NTB.

Solari kommer iallfall til å lede laget mot Melilla, Valladolid, Viktoria Plzen og Celta Vigo. Innen 12 dager får vi altså svaret på hvem som vil lede Real Madrid framover.

Og alternativene er mange. Her er managerne som har blitt sterkest linket til jobben som Real Madrid-manager:

Antonio Conte

Rapporter i Italia hevder at Real Madrid-styret allerede har kontaktet italieneren, som fikk sparken som manager i Chelsea før inneværende sesong. Conte seilte tidlig opp som favoritten til å overta, men de siste rapportene tyder på at forhandlingene mellom manager og klubb ikke har gått så bra.

<strong>TIDLIG FAVORITT:</strong> Antonio Conte. Foto: REUTERS/David Klein/NTB Scanpix
TIDLIG FAVORITT: Antonio Conte. Foto: REUTERS/David Klein/NTB Scanpix Vis mer

Guti

Det er ikke uvanlig at det spekuleres på om eks-spillere vil ta over når en klubb mangler manager. Guti trente ungdomslag i Real Madrid i fem sesonger før han dro til Besiktas hvor han er assistent.

<strong>EKS-SPILLER:</strong> Guti. Foto: NTB Scanpix
EKS-SPILLER: Guti. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Santi Solari

Solari har ledet Real Madrid Castilla i to sesonger og får altså prøve seg på A-laget fram til klubben har kommet med en ny løsning. Dersom styret mener at den rette manageren ikke er tilgjengelig, skal du ikke se bort fra at argentineren vil lede de liljehvite fram til sommeren.

<strong>REAL MADRID-TRENER:</strong> Santiago Solari. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / NTB Scanpix
REAL MADRID-TRENER: Santiago Solari. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Mauricio Pochettino

Pochettino har ved flere anledninger blitt knyttet til Real Madrid. Allerede før Zinédine Zidane sluttet skal argentineren ha vært på lista over kandidater. Selv om han signerte en ny femårskontrakt i mai, har engelske medier hevdet at han er frustrert over situasjonen i Tottenham. Det er ventet at han ikke vil forlate klubben midt i sesongen. Pochettino er blant bookmakernes favoritt.

<strong>BLANT FAVORITTENE:</strong> Mauricio Pochettino. Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
BLANT FAVORITTENE: Mauricio Pochettino. Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix Vis mer

Roberto Martínez

Det blir sagt at Martinez er favoritten til flere medlemmer av styret. Han har gjort sakene sine bra som trener for Belgia og det vil bli vanskelig for spanjolen å takke nei til jobb i hjemlandet.

<strong>LEDER BELGIA:</strong> Roberto Martinez. Foto:  REUTERS/Francois Lenoir/NTB Scanpix
LEDER BELGIA: Roberto Martinez. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/NTB Scanpix Vis mer

Leonardo Jardim

Jardim fikk sparken som manager i Monaco denne måneden etter en tung sesongstart. Han er en erfaren manager til tross for at han bare er 44 år gammel. Han imponerte i Monaco før spillerne en etter en ble solgt til store klubber i Europa.

<strong>SPARKET I MONACO:</strong> Leonardo Jardim. Foto:  REUTERS/Eric Gaillard/NTB Scanpix
SPARKET I MONACO: Leonardo Jardim. Foto: REUTERS/Eric Gaillard/NTB Scanpix Vis mer

Arsène Wenger

Har ladet batteriene etter Arsenal-exiten, men så er det dette med alderen til franskmannen. Dersom Wenger vurderes, er det nok ikke en langsiktig løsning.

<strong>STÅR UTEN JOBB:</strong> Arsène Wenger. Foto: NTB Scanpix
STÅR UTEN JOBB: Arsène Wenger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer