Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Innendørs-VM i friidrett går uten russere

Idrettsforbundet bekrefter.

IKKE I VM: Russisk friidrett må bevise at de har full kontroll over antidopingarbeidet sitt før russiske utøvere får slippe inn i varmen igjen. Foto: EPA/KAY NIETFELD
IKKE I VM: Russisk friidrett må bevise at de har full kontroll over antidopingarbeidet sitt før russiske utøvere får slippe inn i varmen igjen. Foto: EPA/KAY NIETFELD Vis mer

Russisk friidrett må bevise at de har full kontroll over antidopingarbeidet sitt før russiske utøvere får slippe inn i varmen igjen.

Det betyr at Russland ikke får sjansen til å delta i innendørs-VM i Oregon i USA til våren. Mesterskapet innledes 17. mars og varer i tre dager. Det er helt på det rene at den russiske utestengelsen ikke kommer til å bli opphevet før den tid, for det utvalget som skal kontrollere at russerne oppfyller de kravene de får fra Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), skal ikke levere sin første rapport til IAAF-styret før 27. mars.

Det er den aller første datoen russisk friidrett kan ha et ørlite håp om å være tilbake i det gode selskap igjen.

- Det blir ikke snakk om å gi russerne utsettelser på enkelte av kravene. Alt må være på plass for at de kan komme tilbake. Det er helt på det rene, sier IAAF-president Sebastian Coe.

Russerne kommer til å få strenge krav fra IAAF, men russiske myndigheter sier de er interesserte i å samarbeide, og selvsagt håper russiske friidrettsledere på at alt skal være i plass i tide til å kunne delta i Rio-OL i august, men før russerne kan reise til Brasil, må de også ha klart kvalifiseringskravene. Derfor må russisk friidrett få klarsignal fra IAAF lenge før OL-starter.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media