Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Innerhofer: - Det var et helvetesrenn

Krasjet i en port, ødela nesa og fortsatte med brillene på halv tolv.

HELT KOKOS: Italieneren Christof Innerhofer fikk kjenne på de krevende forholdene i Santa Caterina. Han kjørte inn i en port, fikk brillene på snei og slo nesa. Skjermdump med tillatelse fra NRK
HELT KOKOS: Italieneren Christof Innerhofer fikk kjenne på de krevende forholdene i Santa Caterina. Han kjørte inn i en port, fikk brillene på snei og slo nesa. Skjermdump med tillatelse fra NRK Vis mer

(Dagbladet): Alpinistene ble satt på ei skikkelig prøve i utforrennet i Santa Caterina tirsdag. Både Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal havnet langt bak i leksa, men verre var det for Aleksander Aamodt Kilde. 23-åringen mistet nemlig skia i et parti der det går i omtrent 100 kilometer i timen, og klarte bare såvidt å holde seg på beina.

Fem av de 30 første kjørte ut, men det var en som tilsynelatende aldri var villig til å gi seg:

Nemlig italienske Christof Innerhofer.

- Helvetesrenn - Det var et skikkelig helvetesrenn, sier Innerhofer til tyske ARD.

Innerhofer kjørte inn i en port tidlig i rennet, som hektet seg fast. I tillegg ble brillene slått på skakke, og han fikk et sår i nesa. Brillene fikk han rettet på, men porten hang på som en supermann-kappe ned bakken.

I imponerende stil kjørte italieneren likevel ned til en fjerdeplass i utforrennet.

- Jeg la merke til at jeg tok med meg en port, men jeg tenkte at det bare var å kjøre på. Det var bare brutal vilje og ambisjon som fikk meg til mål. Jeg tok en stor sjanse, og det viktigste nå er at jeg er uskadd, fortsetter Innerhofer.

TV 2-ekspert og tidligere toppalpinist Lars Elton Myhre synes det Innerhofer gjorde er helt rått:

- Det er helt rått at han får det til på den måten. Når noe sånt skjer handler det for de fleste om å komme seg ned i en så tøff løype. Når han da kjører videre med brillene over det ene øyet og porten på slep er det beinhardt. Når det er sagt, så kunne han ikke gjort det samme i Lake Louise eller Val Gardena. Da hadde han blitt sist. Grunnen til at han fikk en god plassering med et sånt uhell er at løypa er teknisk, og på den biten er han helt rå, sier Myhre til Dagbladet.

- Flaks Aleksander Aamodt Kilde kom for øvrig fra rennet uskadd, men mener det bare var flaks at det ikke skjedde noe verre i utforbakken i Santa Caterina.

Forholdene var nemlig veldig vanskelige.

- Først og fremst er det en bakke ikke mange har kjørt i, så vi har ikke så mye erfaring fra den. Da blir man fort litt passiv. I tillegg var det skyet, og lyset er ubehagelig. Da blir man ubalansert, folk trekker seg fort. Da skjer det fort noe. Men heldigvis var det ingen store skader - og det var bare flaks, egentlig. Denne løypa er noe av det verste man kjører. Den er teknisk vanskelig, man har høy hastighet og underlaget er urolig, sier Kilde til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media