Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Innerhofers suksess gjør fjerdeplassen ekstra irriterende for Jansrud

- Det er surt.

KUNNE VÆRT DER: Kjetil Jansrud sammen med vinner Sandro Viletta og bronsevinner Christof Innerhofer (helt til høyre). Sistnevnte overbeviste voldsomt i slalåmdelen, for Jansrud et bevis for at det var mulig å hevde seg for fartskjørerne i superkombinasjonen.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KUNNE VÆRT DER: Kjetil Jansrud sammen med vinner Sandro Viletta og bronsevinner Christof Innerhofer (helt til høyre). Sistnevnte overbeviste voldsomt i slalåmdelen, for Jansrud et bevis for at det var mulig å hevde seg for fartskjørerne i superkombinasjonen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Kjetil Jansrud snakket ikke akkurat opp forventningene før superkombinasjonen i OL, men en fjerdeplass er likevel sur å få ned i svelget sånn rett etterpå.

Jansrud så flere av de bedre slalåmkjørerne forsvinne ut av løypa, og i tillegg så han en fartsspesialist ha suksess igjen: Christof Innerhofer.

GA BÅNN GASS: Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
GA BÅNN GASS: Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Italieneren tok sin andre medalje i OL etter sølvet i utfor, men for Jansrud ble det en påminnelse om hva som kunne vært mulig i dag.

- Det at Innerhofer klarer å levere et skikkelig bra løp, det viser at det var åpninger for meg også. Han viser at det er mulig. At Alexis Pinurault kjører ut, Ted Ligety kjørte ikke spesielt bra, da åpnet seg noen muligheter. Men for min del, jeg har ikke tempoet inne, sier en skuffet Jansrud.

IKKE LIKE SKUFFET SOM ETTER UTFOR: Aksel Lund Svindal.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
IKKE LIKE SKUFFET SOM ETTER UTFOR: Aksel Lund Svindal. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Jeg merket vel halvveis at dette sannsynligvis ikke kom til å holde. Det er irriterende med fjerdeplass. Det er langt opp til bronseplassen, så det er ikke sånn at det akkurat ikke går. Men det er ikke noen trøst. Det er surt, det er ikke noe mer å si enn det. Det er ikke noen overraskelse at vi sliter med å henge med, det visste vi på forhånd. Det viser seg ganske bra under disse forholdene at man mangler slalåmtrening, sier Jansrud.

Ikke så skuffet Svindal Åttendeplasser er ikke noe Aksel Lund Svindal sparer på, og også han er litt skuffet etter løpet i dag.

I pausen mellom utfor og slalåm ble de tre norske gutta enige om at alle tre hadde mulighet til å ta medalje, men sånn skulle det altså ikke gå.

SHOWMANN: Christof Innerhofer var like lykkelig i dag som etter sølvet i utfor, og tok saltomortale opp på pallen. Foto: SCANPIX/AP/Charlie Riedel
SHOWMANN: Christof Innerhofer var like lykkelig i dag som etter sølvet i utfor, og tok saltomortale opp på pallen. Foto: SCANPIX/AP/Charlie Riedel Vis mer

- Jeg har ikke lov til å være så skuffet som jeg var etter utforen, da var jeg favoritt, i dag er jeg ikke det. Men Christof Innerhofer viser at det er mulig for utforkjørere, det var imponerende kjørt, sier Svindal.

- Aleks, det synes jeg var drit. Han skulle fått en bedre start på det løpet, sier nordmannen.

Kjørte ut for andre gang Og tenker på Aleksander Aamodt Kilde, som dessverre kjørte ut for andre gang på to forsøk i OL da han hektet i en port tidlig i slalåmen.

- Det funket bra - til jeg kjørte ut, sier 21-åringen med et glis.

- Man må ta det som erfaring, det er dritkjipt nå, men det er ikke så mye å gjøre noe med. Når man ligger fire har man lyst til å kjøre seg en plass opp. Jeg føler jeg har mulighet til å kjøre like fort som flere her, men det var litt ustabilt i dag, og det var kjipt at det skjedde, sier han om utkjøringen.

Neste mulighet for alpingutta er søndagens Super-G. Der er Aksel Lund Svindal favoritt igjen.

Hele Norges coronakart