Innfører Grand Slam i skiflyging. Kan vinne 10 millioner

Hoppverden er enige om et forslag om å innføre en årlig Grand Slam-konkurranse i fire skiflygingsbakker som skal erstatte skiflygings-VM. Vinneren får hele 10 millioner kroner. Bare detaljer gjenstår.

KAN JUBLE TIL BANKEN: Daniel André Tande, Johann Andre Forfang, Andreas Stjernen og Robert Johansson vant VM-gull i lagkonkurransen i skiflyging i 2018. Om de flyr like godt i Grand Slam-formatet som trolig snart blir vedtatt, kan de tjene millioner av kroner. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
KAN JUBLE TIL BANKEN: Daniel André Tande, Johann Andre Forfang, Andreas Stjernen og Robert Johansson vant VM-gull i lagkonkurransen i skiflyging i 2018. Om de flyr like godt i Grand Slam-formatet som trolig snart blir vedtatt, kan de tjene millioner av kroner. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DUBROVNIK/OSLO (Dagbladet): Mens Casper Ruud imponerer stort i Grand Slam-turneringen French Open, skal hoppsporten nå innføre et eget «Grand Slam-format» i skyflyging - som samlet sett utgjør et årlig monster-VM i skiflyging gjennom konkurranser i minimum fire gigantbakker.

Forslaget framkom på kalendermøtet til det internasjonale skiforbundet (FIS) i Dubrovnik i dag. Det er en grunnleggende enighet i hoppverden om forslaget. Bare formaliteter gjenstår før forslaget skal vedtas i høst.

Dagbladet vet at det er snakk om de gigantiske hoppbakkene Vikersund, Planica, Kulm og Oberstdorf som skal tilsvare Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open i tennissporten.

I tillegg kan muligens Harrachow komme inn som en femte bakke i hoppsportens «Grand Slam». På sikt kan det også komme en kinesisk skiflyingsbakke inn i bildet.

10 millioner

Skiflygingskonkurranse i disse fire monsterbakkene skal slås sammen til ett, hvor en verdensmester i skiflyging skal kåres hvert år. Forslaget framstilles som både hoppsportens «Grand Slam» og «Formel-1».

Vinneren som står igjen til slutt hvert år, vil stikke av med premiepenger på hele én millioner euro. Det tilsvarer cirka 9 750 000 norske kroner i dagens kurs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer