Innfører kontroversielt system - fordel Kristoff

- Gjelder denne sesongen, bekrefter UCI til procycling.no.

FÅR VERDI: I fjor ga ikke Alexander Kristoffs triumfer i norske ritt uttelling på UCIs individuelle ranking. Det vil de gjøre denne sesongen, både eventuelle etappe- og sammenlagtseirer. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix
FÅR VERDI: I fjor ga ikke Alexander Kristoffs triumfer i norske ritt uttelling på UCIs individuelle ranking. Det vil de gjøre denne sesongen, både eventuelle etappe- og sammenlagtseirer. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Det kom som et sjokk på sykkellagene da UCIs planer for nye ranking- og poengsystem ble offentlig kjent.

Blant annet reagerte en forfjamset Richard Plugge på det nye rankingsystemet. Han er styremedlem i foreningen for profesjonelle sykkellag (AIGCP).

- Ingen har forhørt seg med oss om dette. Du kan ikke endre reglene helt plutselig i januar. Vi har tatt opp dette problemet, og UCI har sagt at de vil begrense regelendringene for 2015, sa Plugge til NOS.

- Blir brukt i 2015Men overfor procycling.no bekrefter UCI at det nye poengsystemet blir gjeldende allerede for denne sesongen.

Dermed blir en monumentseier verdt like mange poeng som en hvilken som helst annen klassiker i verdenstouren, og treukersrittene blir likestilt hva gjelder poeng.

- Det nye systemet vil bli brukt i 2015. Vi skal bruke dette året på å samle kommentarer og observasjoner fra alle som er involvert og har interesser i verdenstouren rundt det nye poeng- og rankingsystemet, forklarer UCIs pressetalsmann Louis Chenaille overfor procycling.no.

Store endringerDen største endringen er at den individuelle verdenstourrankingen forsvinner. Nå samles alle ryttere i samme ranking hvor samtlige UCI-ritt gir poeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.