Innfører ny metode for å avsløre sykkeljuksere

Magnetisme skal avsløre mekanisk doping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En ny magnetisk testanordning avslører enhver form for forsøk på mekanisk doping i internasjonal sykkelsport.

Det hevder Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), som har hatt den nye testmetoden i bruk siden nyttår.

Den belgiske syklisten Femke Van den Driessche ble nylig utestengt i seks år for å ha en skjult motor i sykkelen sin. Saken er den første der en toppsyklist er avslørt for å ha forsøkt seg på det som omtales som mekanisk doping.

Van den Driessche ble avslørt av UCIs seneste redskap i jakten på juksere, en skanner som lager et magnetisk felt som sender data tilbake til et nettbrett. Nettbrettet vil så avsløre om det ligger en motor, magnet eller et annet objekt skjult i sykkelens ramme. Undersøkelsen tar angivelig mindre enn ett minutt.

UCI-president Brian Cookson hevder den magnetiske testmetoden er langt mer effektiv enn alt man tidligere har hatt tilgjengelig.

- Dette er noe vi tar veldig alvorlig på. Vi har en beskjed til jukserne: Hvis dere benytter denne formen for juksing, kommer vi til å ta dere, sier han.

UCIs tekniske direktør Mark Barfield opplyser at 507 tilfeldige undersøkelser ble utført under Tour de Romandie nylig. Ingen forsøk på teknisk juks ble avslørt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer