Innkaller til hoppaudition

TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet): Hopp-Norges nye sjef, den finske suksesstreneren Mika Kojonkoski, er nå i Oslo i ett døgn for å stake ut kursen for det nye landslaget sammen med sportssjef Jan Erik Aalbu.

Kojonkoski ble plukket opp av Aalbu like over klokka 18 i går kveld og kjørt rett til Toppidrettssenteret for hektisk møtevirksomhet i går kveld og i dag før han flyr hjem til Finland igjen i kveld.

Blanke ark

Utgangspunktet er at samtlige hoppere starter med blanke ark, og for å finne de rette personene å satse på framover er duoen enige om at de i månedsskiftet mai/juni vil innkalle til hoppaudition. Trolig i Trondheim eller på Lillehammer.

- Mika kjenner jo foreløpig lite til norsk hoppsport, så dette er en fin måte å studere hoppernes tekniske ferdigheter på - og å intervjue de som er mest aktuelle, for å finne ut hva slags typer de er, sier Jan Erik Aalbu til Dagbladet.

Legger planer

Dagen i dag skal også brukes til å legge planer for de nærmeste dagene, og til å finne en assistentrener til finnen som har hatt stor suksess i Østerrike og Finland.

Kojonkoski skal bo i Finland mens han trener Norge.

- Mika skal ha en leilighet i Oslo, og kommer til å være her hyppig i forbindelse med samlinger, sier Aalbu.

PLANLA FRAMTIDA: Norges nye hopptrener Mika Kojonkoski (t.h.) og sportssjef Jan Erik Aalbu var i hektisk møtevirksomhet på Toppidrettssenteret i går kveld.